2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Trump Sadiq Khant bombázza: "Ő egy katasztrófa, Londonnak új városvezető kell!"

Az amerikai elnök ismét élesen bírálta London pakisztáni származású városvezetőjét.

Az Egyesült Államok elnöke újra elmondta a véleményét Sadiq Khanról, London pakisztáni származású városvezetőjéről. Donald Trump amiatt háborodott fel, hogy a szigetország fővárosában 24 óra alatt három halálos kimenetelű késelés is történt, amiből amúgy az elmúlt években rekordszámú esemény történt.

A brit fővárosnak a lehető leghamarabb új polgármesterre van szüksége„

– közölte Donald Trump, majd azzal folytatta, hogy Khan egy katasztrófa és csak egyre rosszabb lesz a helyzet.

A brit főváros rettenetes napokat zárt múlt hét végén, amikor is három késelés és lövöldözés is történt a nyílt utcán, fényes nappal. Wandsworthben egy tinédzsert szúrtak úgy le, hogy belehalt sérüléseibe, később Plumsteadben lőttek le egy férfit, majd szombaton a bevándorlók lakta Tower Hamletsben egy harmincéves férfit szúrtak halálra.

Sadiq Khan azonban továbbra sem ismeri el, hogy bármi baj lenne és nem érzi felelősnek magát. Szombaton London délnyugati részén, Claphamben is volt egy olyan összetűzés, mely késeléssel végződött, nem sokkal azután pedig a dél-londoni Brixtonban is történt egy hasonló eset, itt az áldozatok túlélték a támadást. A rendőrség összesen 14 személyt vett őrizetbe. A brit törvények szerint csak 21 éves kortól számít valaki nagykorúnak, a hatóságok lesújtónak találták, hogy az elfogott elkövetők mind kiskorúak voltak. Mióta a munkáspárti Sadiq Khan vezeti a brit fővárost, elszabadultak az ehhez hasonló merényletek, azonban a baloldali politikus a kormányzatot vádolja folyamatosan, szerinte neki nincs felelőssége az ügyekben és a tragikus számokban.

Donald Trump a hónap elején hivatalos látogatáson vett részt Nagy-Britanniában és már ott is nekiment Khannak, akkor azt mondta, hogy pocsék munkát végez, mint főpolgármester.

A bűnügyi statisztikák szerint Khan beiktatása óta a késes bűncselekmények száma 52, a fegyverrel elkövetett támadások száma 30, a gyilkosságok száma 24 százalékkal emelkedett meg.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató