2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Olasz pap Salviniről: felelős vezető, aki megvédi a nemzetét

Michele Crociata atya a La Fede Quotidiana katolikus hírportálnak adott interjújában méltatta az olasz belügyminisztert.

Állandó támadásoknak van kitéve Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánykoalícióban részt vevő Liga vezetője. A politikus leggyakrabban szigorú migrációs politikája és nyíltan megvallott katolikus hite miatt kerül a bevándorláspártiak célkeresztjébe.

A katolikus egyház részéről is rengeteg kritika éri Salvinit, a klérus – kissé abszurd módon – a nagy nyilvánosság előtt megcsókolt és a magasba emelt rózsafüzér miatt is beleállt a Liga első emberébe.

Úgy tűnik azonban, hogy az egyházon beül nem mindenki képviseli a Salvini-ellenes mainstream vonalat. Michele Crociata atya a La Fede Quotidiana nevű katolikus hírportálnak adott egy interjút, amiben méltatta az olasz belügyminisztert.

Crociata szerint semmi probléma nincsen azzal, hogy Salvini nyíltan felvállalja és használja a rózsafüzért.

A keresztény jelképek mindenhogyan gyönyörűek. Akkor is, ha a magánéletben, és akkor is, ha a közéletben használjuk őket

– jelentette ki a katolikus pap, hozzátéve, hogy napjainkban, amikor egyre többen veszítik el a keresztény identitást, becsülendő, hogy vannak, akik emlékeztetnek bennünket a kultúránk egyik alappillérére.

Crociata nem érti a hatalmas felháborodást Salvini rózsafüzére miatt, főleg annak fényében, hogy 2015-ben, amikor Evo Morales, Bolívia kommunista elnöke egy sarlóval és kalapáccsal „díszített” feszületet ajándékozott Ferenc pápának, nemigen volt hangos a média.

Az atya Salvini migrációs politikájára is kitért.

Egy felelős vezető – amilyen Salvini is – megvédi a nemzetét, és megteremti a rábízott emberek biztonságát

– húzta alá.

Crociata elmondta, hogy egyetért azzal az állítással, hogy minél több migráns kerekedik fel, és kel útra Európa felé a Földközi-tengeren keresztül, annál többen fulladnak meg.

A legfontosabb az, hogy ne engedjük őket vízre szállni

– hangsúlyozta a katolikus pap.

A statisztikák azt mutatják, hogy mióta Salvini az olasz belügyminiszter, 90 százalékkal csökkent az Olaszországba érkező migránsok száma, és nagyságrendekkel kevesebben fulladtak bele a Földközi-tengerbe.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató