Vadhajtások

A baromarcú keszthelyi ellenzék 14 fővel tüntetett, a keszthelyiek meg elküldték őket a p.csába

Talán Magyarország egyik leghulladékabb ellenzéki összefosása Keszthelyen jött össze, és most ismét bizonyították azt, hogy nem lőttünk nagyon mellé ezzel a jelzővel. Voltak már nálunk ezek a kretén barmok porondon, aki lemaradt volna erről az itt és itt megtekintheti.

Most a Pestisrácok.hu szúrta ki az ismételten hatalmas alakításukat, ami miatt a keszthelyi lakosok egyik fele a hasát fogja a röhögéstől, a másik fele pedig körülbelül elküldi a picsába őket.

Agyhalál az ellenzéki oldalon: pár hete még állatügyi ombudsmant akartak, most meg a kutyás strand ellen tüntetnek,- írja a Pestisrácok.hu.

 

(A videó alatt feltétlenül olvassátok el a kommenteket, bár sajnos a baromarcúak kitöröltek már párat,- a szerk.)

Az önkormányzati választások közeledtével már a józan eszét kezdi elveszíteni a komplett hazai ellenzék, a politikai programgyártás vagy érdemi politikai kampány helyett szinte paródiába illő akciókat produkálnak, országszerte. Most éppen Keszthelyen. Néhány hete az ellenzéki budapesti főpolgármesterjelölt, Karácsony Gergely a szocialista Kunhalmi Ágnessel tartott közös sajtótájékoztatót az állatok jogairól, többek közt állatügyi kerekasztal és állatügyi ombudsman intézményének létrehozását is sürgették, most pedig minden eszközzel próbálják megakadályozni, hogy Keszthelyen kutyás strand létesüljön. Szombatra demonstrációt hirdettek, ezt harsogta a ballib média Klubrádiótól Mércéig, ennek ellenére még 15 főt sem sikerült odacitálni a Balaton-parti performanszukhoz, pedig ennél többen kellett volna legyenek akkor is, ha minden helyi ellenzéki politikus legalább “még egy embert” magával visz legalább a saját családjából. Csúnya leéégésüket ráadásul élőben közvetítették a Facebookon. A videó alatti kommentekben jól kiröhögték őket a keszthelyiek, akiket sértetten osztottak ki. Ezek után októberben nem valószínű, hogy számológépre lenne szükségük a rájuk adott szavazatok összesítéséhez… 

Három hete, amikor Karácsony Gergely és a Kunhalmi Ágnes egy ideges, félelmében menekülni próbáló kutyát simogatva próbált komolyan beszélni arról, milyen fontosak is az állatok és az állatvédelem, nem tudtuk szó nélkül hagyni. Vélhetően nem is vették túl sokan komolyan a kampány idején hangzatos közhelyeket. Az már visszatérő elem minden kampányban, hogy kutyákkal, cicákkal pózolnak és letöltendő börtönbüntetést követelnek az állatkínzóknak, új menhelyeket meg a kidobott házi kedvenceknek. Ezúttal próbáltak szintet lépni és olyan kifejezésekkel, tervekkel dobálóztak, hogy az a Hírcsárda címoldalára kívánkozna. 

ÁLLATI STRATÉGIA

Ingyenes ivartalanításról, méhbarát Budapestről hadováltak, beszéltek arról, hogy kezdeményezik állatügyi kerekasztal létrehozását, ami majd közvetít a törvényalkotók felé, de ez még nem elég, állatügyi ombudsman is kell nekik. Ígértek menhelyeket és állatterápiát és kitudja még mit – amiből egy dolog rajzolódott ki, már megint összeadták hány százalékot hozhat pluszban ha megnyerik az állatvédőket plusz néhány állatbarátot. (Egyébként csak úgy mellesleg jegyezzük meg, hogy még aznap lebuktak mekkora állatbarátok, hiszen éppen Zuglóban, az ellenzéki polgármesterjelölt kerületében fészkestől, fiókástól vágják a fákat) A keszthelyiekneknek valószínűleg elfejetettek szólni az állati stratégiáról, ezért aztán az ellenzéki pártok helyi képviselőiből gyúrt álcivil szervezet, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület éppen egy nem igazán állatbarát akcióval vágott bele a kampányba és betámadta a keszthelyi kutyás strand tervét.

Itt még az állati jogokról hadovált Karácsony Gergő és retikülje, Kunhalmi Ágnes – Fotó: MTI

VAJON MIT SZÓLNA EHHEZ AZ ÁLLATÜGYI OMBUDSMAN?

Nos, egy kutyás strand bizonyára nem olyan nagy dolog mint az állatterápia vagy egy állatügyi kerekasztal, de a kutyások tudják, hogy fontos. Az egész Balaton körül alig van 4-5 olyan strand, ahol a gazdik a kutyájukkal együtt fürödhetnek a nyári forróságban, ebből a déli parton három, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Fonyódon (ez utóbbinak akkora kihazsnáltsága és sikere, hogy szinte egész nyáron teltház van a hétvégéken, panasz a nem kutyásoktól pedig egy szál sem. Talán azért, mert van, aki komolyan is gondolja, hogy a tó mindenkié). Az északi parton kifjezetten kutyás fürdőző nincs, de egyetlen strandra, a Tihany-sajkodira bevihető kutya, igaz Tihanyban, a Belső-tóban is megfürödhetnek a négylábúak. A Zala megyei partszakaszon egyetlen helyen sem fürödhetnek kutyák legálisan a tóban… Keszthelyen lesz az első igazi, hivatalos kutyás strand az egész északi parton. A legnagyobb kutyás portál, a Kutyabarát.hu üzemeltetői az egész országban egyedülálló vízparti kutyás élményparkot működtetnének Keszthelyen. A létesítmény olyan turisztikai attrakció lehet, ami kutyások tömegét vonzhatja a zalai fürdővárosba, már jövő májustól, ekkorra tervezik a Keszthelyi Kutyás Park és Strand, valamint Piknikkert megnyitását.

A GYURCSÁNY PÁRTI KESZTHELYI KÉPVISELŐ AZ INGYEN WÉCÉT SIRATJA

A kutyás strand ellen harcoló ellenzék azért lázad, mert szerintük minden csak a pénzről szól, a kutyás strand majd fizetős lesz, ingyenes szabadstrand pedig már szinte nincs is a Balatonnál. Ez az állításuk több szempontból sem igaz. Egyfelől az önkormányzat gyakorlatilag ingyen adta bérbe a területet, aminek alig volt forgalma, pontosan azért mert komoly potenciált látnak a fejlesztésben. A kutyás élménypark kitalálói pedig már előre közölték, hogy mindössze 300 forint lesz a belépő, amit teljes egészében le lehet majd fogyasztani. A vállalkozók azt is saját költségükön vállalták, hogy rendbeteszik az egész – valljuk be, elhagyatott  – partszakaszt. 

A Népszavának a lepusztult strand egyetlen büfése panaszkodik, hogy majd szedheti a sátorfáját, közben az üzemeltetői szerződést a strandra az önkormányzattal egyetértésben, közös megegyezéssel mondták fel idő előtt. A jelenlegi helyzetnél a kutyásokkal amúgy ez a büfés is csak jobban járhat, most ugyanis alig lézeng egy-egy ember ezen a partrészen.

A kutyás strand és élménypark létrehozásának tervére egyébként egyetlen képviselő kivételével az egész testület rábólintott. A DK-s Kovács Viktória viszont körbehisztizte az ellenzéki sajtót. Azt állította, hogy a Balatoni Bringakörút mentén megszűnik az egyetlen hely, ahol a kerékpárosok megpihenhettek, ingyenesen wc-re mehettek. Ez is hazugság, ugyanis a kerékpárosoktól nem elvesznek, hanem kapnak: a park részét képező piknikkertben bringás menüvel és szerviz ponttal is várják majd a bicikliseket, akik ahogy mindenki más is, ez után is ingyenesen használják a wc-t. A toaletteken ráadásul garantáltan nem kell osztozniuk majd a házi kedvencekkel sem. Tehát miközben az ellenzék azt mantrázza, hogy “a NER lenyúlta a Balaton-partot” és minden strand méregdrága luxus strand lett, a Balaton körül összesen 44 teljesen ingyenes szabadstrand van, amelyek fejlesztésére éppen az idén nyújtott 3 milliárd forint támogatást a kormány. Az önkormányzatok ugyanis elég nehezen oldják meg még a minimális szolgáltatást is saját forrásból a szabadstrandokon, miközben ennél még többet is várnak el az ingyen strandolni vágyók. Az viszont értelemszerűen igazságtalan volna, ha a fizetős strandok fizető vendégeitől önkormányzhoz befolyt összeget a szabadstrandokra költenék azok megelégedésére, akik néhány száz forintot sem akarnak alkalmanként fizetni az egész napos vízparti pihenésük komfortos körülményeiért.

Egy szabadstrand a 44-ből, a déli parton – Fotó: hajozas.hu

GONOSZ DOLOG STRANDOT FELÚJÍTANI

A Balatonon egyedülálló kutyás strand és vizes élménypark létesítése ellen szombaton tartotta tüntetését a maroknyi ellenzéki sereg – azaz a civilek… A rendezvény főszónoka a Budapestről Keszthelyre száguldó Momentum szóvivő, a szélsőjobbos meleg-dobálóból szivárványszínű feljelentgetővé aszódott Nemes Balázs volt. A gazban, rozsdás kerítés előtt toporgó bagázsnak konkrétan a féltve óvott ingyenes strandjukról túl sok mondanivalója nem volt. Pontosabban volt, de azokat meg is emlegette a pár résztvevő. A nagyon okos széljobbhuszár Nemes olyanokat mondott, hogy igazából nem is lehet tudni mi lesz a strand sorsa, meg “….a legtöbb helyen megpróbálják valami népszerű, vagy legalábbis valami kedves dologba csomagolni aranyosan ezeket az eléggé gonosz dolgokat, mert én inkább gonosz dolgoknak tartom, hogy egy ilyen gyönyörű szabadstrandot valaki tönkretesz…” Nem is soroljuk, aki kiváncsi rá nézze meg a szánlamas videót. Az esemény tizen egynéhány percében zúgott a Mészárosozás, Tiborczozás – de az nem derült ki, hogy miért probléma a fejlesztés, miért baj, ha végre kiépül ez az elhagyatott partszakasz is egy vállalkozónak köszönhetően. Esetleg a 300 forintot sajnálják a majdnai belépőjegyre, amit aztán sörre vagy egy szendvicsre válthatnak, vagy a kutyák és a kutyások a probléma???Mert ha ez utóbbi, akkor felmerül a kérdés, hogy hová lettek a nagy állatbarát ellenzék nagy szavai állati kerekasztalról meg ombudsmanról, netán a kutyák körében tartottak népszavazást arról, hogy mit szeretnének inkább, egy saját ombudsmant vagy a nyári 35 fokos főségben a gazdijukkal megfürödni a Balatonban.

NEM EJTETTÉK FEJRE A KESZTHELYIEKET 

A szánalmas demonstrációnak nevezett toporgást mint már említettük, élőben közvetítették a Facebookon. Hozzászólásaikban nem finomkodtak a keszthelyiek és karakánul megmondták a véleményüket a hazugságokkal kampányoló, civilnek álcázott ellenzéki politikusoknak. Az egyik kommentelő például azt írta:

Ez az egész arra volt csak jó, hogy kinevetessék magukat és még azoknak is elveszítsék a bizalmukat, akik nem a fideszre akarnak szavazni. Minden infó megvan a kutyás park kapcsán, nyilvános a testületi határozat, sőt a neten már mindenki számára nyilvános az egész projekt, ami egyébként teljesen meghazudtolta ezt az egész ostobaságot (“luxusstrand” “Mészárosék” stb.). Nagy koppanás lesz, illetve már van.

Egy másik így kontrázott:

Szerintem ne tetézzék, mert tényleg igaz, amit egy fórumon olvastam tegnap: erre az oldalra csak röhögni jönnek az emberek…

Egy keszthelyi nő szerint a demonstrálók teljes homályban vannak, esetleg életükben nem jártak még a szóban forgó szabadstrandon, amit most siratnak. Az ugyanis teljesen lepusztult: “a wc-ben nincs víz a kézmosáshoz, a higiéniai állapotot nem is említeném…, a kerítés fele hiányzik, tiszta kosz és gaz az egész, sosincs senki ott még szombaton a hőgutában sem”. Szerinte ezzel az akcióval még az ingadozókat is elveszítette az egybegyúrt keszthelyi ellenzék. Az ellenzéki gyurma Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület a több tucat komment egy részét törölte. Voltak hozzászólások, amikre megpróbáltak arcoskodva reagálni, a valóban keszthelyi független városlakókat “kutyabarátnak álcázott fideszes trollnak kikiálltva”,majd végül a fülét-farkát behúzta. Elismerték hogy bénák és nevetségesek, de szerintük az ő tőkéjük a lelkesedés, amit Keszthelynek értenie, értékelnie kellene. 

MÁRKI-ZAYÉK ÉS AZ ELLENZÉKI ÖSSZEBORULÁS MÁR A KUTYÁT SEM ÉRDEKLI

Hogy mi is ez a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület vagy inkább kiket is rejt magában, a végére hagytuk, mert már annyira mindennapos és megszokott, ahogy városról városra összeáll az egész bukott ellenzék és magát civilnek kiadva próbál egy névtelen, pártokhoz nem köthető álfüggetlen utcaemberével nekimenni az őszi választásnak, hogy az már unalmas… hogy stílszerűek legyünk, a kutyát sem érdekli. Az ingyenstrand bagázs áprilisban mutatkozott be, mint a Fidesszel szemben álló pártok szövetsége, ami persze száz százalékig civil…

“Civil” pártpolitikusok Hadházyval – Fotó: hirvidek.hu

A civil egyesület megalakulását Keszthelyen Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa Mozgalomnak az alelnöke, a fegyelmi ügye miatt LMP-ből kilépett HadházyÁkos jelentette be. A szövetségben a Magyar Szocialista Párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Momentum Mozgalom és a Demokratikus Koalíció is részt vesz. Az egyesület annyira civil, hogy annak létrejöttét a keszthelyi MSZP-s, DK-s, Jobbikos és Momentumos képviselők írták alá. Már megalakulásukkor elárulták az is, hogy a strandos akcióval nyitják majd a kampányt. Tehát a kutyás strand elleni harcra Hadházy, egy állatorvos az áldását adta… 

 

Forrás: Pestisrácok.hu

Vezető képen Nemes Balázs beszél