2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Húsz embert sem mozgatott meg Cseh Katalin életellenes kampánya

Alig néhányan adakoztak az amerikai abortuszklinika-hálózatnak, a magzatok tízezreinek haláláért felelős Planned Parenthoodnak, miután Cseh Katalin saját születésnapja apropóján (fekete humor Momentum-módra) gyűjtést indított Facebook-oldalán. A Vasárnap.hu végignézte a mindenki számára elérhető, nyilvános listát, az adakozók között pedig közéleti szereplőket is talált.

Adományt küldött például Tóth Csaba, a Republikon Intézet igazgatója. A politológus intézete a közelmúltban a hazai és európai liberalizmus jövőjét kitárgyaló kerekasztal-beszélgetéseket szervezett, ő maga pedig a hazai sajtóban markáns liberális álláspontot jelenít meg, miközben külföldi médiumoknak előszeretettel beszél arról, hogy Magyarországon szűkül a demokrácia tere. Lelkesen adományozott Szemző Áron is. A Momentum politikusa a 2018-as országgyűlési kampányban a budaörsi választókerületben tervezett rajthoz állni, majd visszalépett Szél Bernadett javára. A kampányban leginkább azzal vétette észre magát, hogy egy nyilvános vitán kénytelen volt bevallani: nem érzi magát elég felkészültnek arra, hogy az adó- és nyugdíjrendszer átalakításáról beszéljen. Ugyanő néhány nappal ezelőtt a Pride-ra invitálta Facebook-követőit. Az adakozók sorában találtuk Michael Henninget is, aki más születésnaposok kérésére is küldött pénzt arra, hogy ne születhessen meg mindenki. Henning egyébként a konzervativizmussal aligha kapcsolatba hozható Amnesty Internationalt is támogatta, és posztjai alapján nem áll tőle távol a „Refugees Welcome!” sem. Ő egyébként Elizabeth Warren pártján áll az amerikai elnökválasztásra készülő demokraták között. (Warren – aki a Demokrata Párton belül is a liberális szárnyhoz tartozik – massachusettsi szenátorként lelkes támogatója volt Hillary Clintonnak.)

A nyíltan életellenes kampányt folytató Cseh Katalin felhívására mindösszesen kevesebb, mint húsz ember küldött pénzt az abortuszipar képviselőjének.

Forrás: Vasarnap.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató