2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Most a migránsokkal teli Sea Eye nevű NGO közeledik Olaszország partjai felé

Az illegális bevándorlók Líbiából indultak útnak, a Soros-hajó felszedte őket, és ha már így alakult, elviszik őket Európába.

Negyven illegális bevándorlót mentett meg egy csempészcsónakról a Sea-Eye német segélyszervezet mentőhajója Líbia partjainak közelében szerda reggel

– közölte Gorden Isler, a szervezet szóvivője.

 

A jelentésből kiderült, hogy a nigériai, elefántcsontparti, ghánai, mali, kongói és kameruni migránsokra a parttól 55 kilométerre bukkantak. Az utasok között két nő – egyikük állapotos –, egy csecsemő és két kisgyermek is van. A fekete-afrikai bevándorlók éjszaka vágtak neki a tengernek a Tripolitól keletre fekvő Tagiurából.

Isler elmondta: arra kérték az illetékes hatóságokat, hogy irányítsák a mentőhajót egy biztonságos kikötőbe, ahol partra tehetik az utasokat. Földrajzilag – hogy, hogy nem– Lampedusa fekszik a legközelebb.

Mint ismert, Olaszország és Málta már többször megtagadta a segélyszervezetektől, hogy migránsokat szállító hajóik kikössenek területén. A római vezetés bírsággal fenyegette meg a magánkézben lévő mentőhajókat, ha engedély nélkül hajóznak be az olasz felségvizekre. A Matteo Salvini vezette olasz belügyminisztérium eközben bejelentette, hogy már dolgozik annak a 115 migránsnak az elhelyezésén, akiket pénteken mentett meg az olasz parti őrség. A Gregoretti nevű hajó jelenleg a szicíliai Augusta kikötőjében tartózkodik.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató