2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Kocsis Máté: Néhány óra alatt összegyűltek Tarlós István ajánlásai

[fb_button]

Alig néhány óra alatt összegyűltek Tarlós István, a Fidesz-KDNP által támogatott főpolgármester-jelölt ajánlásai – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közölte:az induláshoz szükséges ajánlások több mint kétszeresét, több mint 12 ezer aláírást hétfő délelőtt adják le a Nemzeti Választási Irodán, ahol ezt követően hivatalosan is nyilvántartásba tudják venni a jelenlegi főpolgármestert, elsőként a jelöltek közül.

A politikus szerint ez világosan mutatja, hogy Tarlós István élvezi a budapestiek támogatását, és a főváros lakói értékelik a főpolgármester elmúlt kilenc évben végzett munkáját.

A Fidesz fővárosi elnökeként Kocsis Máté elmondta: bár Tarlós István nem tartozik a kormánypárt kötelékébe, az elmúlt kilenc évben "vitán felül álló" eredményeket ért el. 2010 előtt korrupciós botrányoktól volt hangos a főváros, köztük az akkori városvezetéshez kötődött Magyarország történetének legnagyobb korrupciós botránya is – utalt az akkor még befejezetlen 4-es metró ügyére.

A kormánypárti politikus azt mondta, nem volt olyan közszolgáltató vállalat Budapesten, amelynek működésével kapcsolatban 2010 után ne indultak volna rendőrségi eljárások.

"Ezekben az ügyekben tett rendet erős kézzel Tarlós István"

– mondta Kocsis Máté, azt is kiemelve, hogy a Fidesz-KDNP a jövőben is támogatni fogja Tarlós István munkáját.

A Fidesz fővárosi aktivistái tovább folytatják a támogató aláírások gyűjtését, mert szeretnének minden budapestit tájékoztatni az elmúlt kilenc év eredményeiről – jelezte, rámutatva arra:

önmagáért beszél, hogy a főváros biztonságos, rendezettebb és fejlődő város lett.
[caption id="attachment_34823" align="alignnone" width="2400"] Szalay-Bobrovniczky Alexandra, minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese[/caption]

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az ajánlásokat megköszönve arról beszélt, ez a támogatás annak a bizalomnak a jele, amit 2010 óta kétszer is megadtak Tarlós Istvánnak, aki ezzel a bizalommal élni is tudott.

Tarlós István azt is bebizonyította, hogy a legalkalmasabb ember Budapest vezetésére, hiszen a főváros az elmúlt kilenc évben békében és nyugalomban fejlődhetett, amihez a főpolgármester a kormánytól is tudott támogatást szerezni – érvelt Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

A magyar főváros az egyik legélhetőbb és legvonzóbb hely Európában

– mondta a főpolgármester-helyettes, felidézve, hogy Budapest nyerte el a Legjobb úti cél díját 2019-ben.

Ezen eredmények eléréshez szükség volt és a jövőben is szükség lesz egy "erős és határozott" vezetőre, akinek Budapest érdekei a legfontosabbak. "Aki, ha kell, képes együttműködni a kormánnyal, azonban, ha a város érdekei azt kívánják – Budapest érdekében – fel tudja emelni a hangját is" – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, majd hangsúlyozta: Tarlós István ilyen vezető.

Tarlós István kezében biztonságban van a főváros jelene és jövője is.A főpolgármester-helyettes az októberi helyhatósági választások tétjének nevezte, hogy Budapest továbbra is a folyamatos fejlődés, építkezés és a kiszámítható gazdálkodás útján maradjon.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra úgy fogalmazott: "a nagyszámú ajánlások azt bizonyítják, hogy a budapestiek nem szeretnék viszontlátni a városnak káros, egyéni politikai ambíciókat szolgáló botránypolitizálást".

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató