Vadhajtások

MMA: újra repült a térd – a „magyar szárnyas huszár” lerúgta az exvilágbajnokot

[fb_button]

Borics Ádám, vagy ahogy legújabb győzelme után a Twitteren nevezik, a szárnyas magyar huszár a 14. MMA-meccsét is megnyerte. A vegyes harcművészetek második számú (a UFC után) szervezeténél, a Bellatornál küzdő, pehelysúlyú (65 kg-os) egri harcos a volt világbajnok, amerikai Pat Curran ellen nyert 2. menetes TKO-val köszönhetően a védjegyévé vált repülő térdrúgásnak.

Borics Ádám ismét lecsapott (Fotó: Bellator MMA)

A 26 éves Borics Ádámra itthon és Amerikában is a júniusi, Aaron Pico elleni győzelmét követően figyelt fel a tágabb közvélemény, amikor egy gyönyörű repülő térdrúgással győzött a UFC után a 2. számú MMA-szervezet, a Bellator New York-i gáláján.

Borics következő meccsére magyar idő szerint vasárnap hajnalban került sor a kaliforniai Inglewoodban, ahol a Bellator pehelysúlyú GP-sorozatának nyitó fordulójában a szervezet korábbi világbajnoka, a 32 éves Pat Curran volt az ellenfél, akit korábban még sosem ütöttek ki a pályafutása során.

Hát most ez a pillanat is elérkezett. Borics már az első menetben is jobb volt combrúgásainak köszönhetően, a második menet hajrájában pedig ismét elővette specialitását, a repülő térdrúgást, amellyel leterítette Currant, majd a földön addig ütötte, míg a mérkőzésvezető be nem szüntette a meccset.

Borics így 14–0-ra javította a mérlegét, a Bellatornál pedig 5–0-val áll. Még a meccs előtt újabb négy mérkőzésre szóló szerződést kötött a magyar harcossal a Bellator, de azt még nem tudni, hogy a GP-sorozat 2. fordulójában kivel küzdhet. A sorozat győztese 1 millió dollárt nyer.

A szárnyas huszár újabb győzelme:

 

 

 

Ádám a Facebookon is közzétette videóját a győzelemtől:

 

 

NSO nyomán