2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A heroin és a kokain legalizálását szeretnék elérni a német Zöldek

A Zöldek (Grünen) berlini szervezete egyelőre a kemény drogokból csak néhány gramm fogyasztását engedélyezné, de távlati céljuk a teljes liberalizáció.

A párt egészség- és drogpolitikai szóvivője, Catherina Pieroth arról beszélt, hogy a keményebb drogok – így például a heroin és a kokain – birtoklását és használatát is engedélyezni kellene. Egyelőre nagyon konzervatív variációt dobtak be a Zöldek, csak három grammot engedélyeznének a kemény drogokból.

Pieroth nem felejtette el megjegyezni, hogy a párt távlati célja a heroin és a kokain legalizálása, ugyanis a Zöldek szerint csak így biztosítható, hogy a drogpiacon tiszta anyagokhoz lehessen jutni, egyben csak így lehet a feketepiacot megtörni.

Németországban általánosan egyetlen drog sem legális, azonban a kannabisz birtoklását tartományi szinten szabályozhatják (első körben a heroinnal és a kokainnal is ezt akarják elérni a Zöldek). Berlinben 15 gramm kannabiszt tarthatnak maguknál az emberek – írja a Junge Freiheit.

A módosítást nem támogatja a berlini szociáldemokrata-szélsőbaloldali-zöld koalíció, viszont korábban már elfogadtak egy olyan szabályt, ami alapján 2020-tól ellenőrizhetik a Németországban forgalomban lévő drogok minőségét.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató