Vadhajtások

Erzsébetvárosban kiborult a moslék Czeglédy szerződtetése miatt

A mai napon több sajtótermékben megjelent, hogy két DK-s vezetésű kerület, Újbuda és Erzsébetváros is Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával szerződött céges átvilágításokra – kezdi felháborodott közleményét a Momentum erzsébetvárosi alapszervezete azzal kapcsolatban, hogy két budapesti városrész új vezetése Gyurcsány ügyvédjét, a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabát találta a legalkalmasabbnak az előző vezetés átvilágítására,- mutat rá a Pestisrácok.hu.

Az ellenzék egyik legfőbb kampányígérete volt az önkormányzati választás előtt, hogy amint hatalomra jutnak, mindenféle korrupciós ügyletekről fogják fellebbenteni a fátylat. A hőzöngés és a vádaskodás könnyű, de az eljárásokhoz bizonyítékot is kell „találni”, ezért Erzsébetváros és Újbuda DK-ás polgármesterei saját hatáskörben úgy határoztak, a bűncselekményekben jártas Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízzák meg e nemes feladattal. Az erzsébetvárosi Momentum ma jelezte, nem erre a filmre vettek jegyet, ők szeretnének úgy részt venni a kerület vezetésében Niedermüller Péter hozzá nem értő polgármesterkedése alatt, hogy közben nem gyurcsányügyvédjézik össze magukat.

A Momentum képviselői egyik kerületben sem tudtak előre Czeglédy kiválasztásáról, a döntést polgármesteri hatáskörben, egyeztetés nélkül hozták a kerület vezetői. Sőt, még ma sem áll rendelkezésünkre egyértelmű információ a megbízás státuszával kapcsolatban.

Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. Ez a koalíciós városvezetés közös morális követelményeibe nem fér bele. A helyzet pont olyan, mintha Orbán Viktor ügyvédjét, Bajkai Istvánt bízná meg átvilágítással a kormány – a DK ebben az esetben nyilvánvalóan fel lenne háborodva.

Czeglédy Csabát a magyar bíróság már elítélte, és jelenleg is bírósági eljárás van ellene folyamatban. Tudjuk, hogy a DK megítélése szerint a folyamatban lévő eljárás egy koncepciós eljárás a Fidesz részéről. Arra viszont rá kell mutatnunk, hogy Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt.

Meggyőződésünk, hogy mindezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, a Momentum alpolgármesterei pedig mindkét kerületben előzetesen jelezték a polgármestereknek, még a döntés sajtónyilvánosságra kerülése előtt, hogy ellenzik a döntést. Mindannyian tiszta és átlátható önkormányzatot, önkormányzati munkát ígértünk a választóinknak és mi bízunk benne, hogy mindannyian komolyan is gondoltuk ezt. Ebbe nem fér bele, hogy a DK polgármesterei rohamtempóban önhatalmúlag Czeglédy Csabát bízzák meg egy nagy közbizalmat igénylő munka elvégzésével.

A Momentum erzsébetvárosi képviselőcsoportjaként határozottan ellenezzük, hogy Czeglédy Csabát bízzuk meg az elmúlt évek önkormányzati működésének és cégeinek átvilágításával.

– olvasható a Momentum Mozgalom erzsébetvárosi szervezetének Facebook-oldalán.

 

Forrás: Pestisrácok.hu