2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nem távolítják el Florida állam járőrautóiról az "In God We Trust" feliratot

Egy floridai sheriff tagadta meg egy ateista csoport kérését és nem fogja eltávolítani „Az Istenben Bízunk” feliratot a megye rendőrségi járőrautóiról.

„Nagyobb esélye van annak, hogy holnap felkelek és vékony leszek, mint annak, hogy leszedem a mottót az autókról.”

– mondta Sheriff Wayne Ivey a Brevard Megye Sheriff Irodájában a Fox News csatornájának.

Egy ateista csoport azt kifogásolta, hogy az új járőrkocsik oldalán az amerikai zászló közepén „Az Istenben Bízunk” felirat látható, amely a nemzet mottója. A megyei sheriff egy októberi Facebook posztjában hazafias dekorációnak hívta az új autók stílusát, amelyet egy veterán inspirált. Azonban a Vallástól Való Szabadság Alapítvány, köztudottan ateista, amerikai csoport küldött neki egy levelet, amelyben kijelentették, hogy a matricák „a foglalkoztatást vallásügyileg próbálják meg”, és a nem vallásos állampolgárok számára pedig „elfogultságot mutatnak”.

„Az adófizetők pénzét arra költeni, hogy vallásos üzeneteket tegyünk a rendőrségi autókra rendkívül szekuláris vezetőségre vall.”

– mondta Annie Laurie Gaylor, az ateista csoport egyik elnöke.

„Szerintem egy fordulópontnál van ez az ország, és ha nem állunk ki a hagyományos amerikai értékekért, akkor el fogjuk veszíteni az országunkat, amelyet annyira szeretünk.”

– mondta válaszul a sheriff, akit a jogi képviselők szerint is támogat az amerikai törvény.

„Abszurd azt hinni, hogy egy floridai sheriff helytelenül viselkedik akkor, amikor az ország rég ismert mottóját használja Florida államában. Ez az ateista csoport részéről való bepróbálkozás, amely meg akarja alázni egy közalkalmazott tisztességes, hazafias munkáját, gyalázatos!”

– tette hozzá Jeremy Dys, a First Liberty jogi intézmény szaktanácsadója.

Forrás: christianheadlines.com nyomán Hitradio

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató