2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Greta Thunberg azzal fenyeget, hogy elhagyja a Facebookot, ha a kritikusokat nem hallgattatják el

Greta Thunberg svéd klimavédő aktivista a közelmúltban azzal fenyegette meg a közvéleményt, hogy kilép a Facebook-ról, mert a közösségi oldala tele van a személyét érintő gyűlöletbeszéddel és szerinte ez erőszakra ösztönzi az embereket.

Igaz, hogy az emberek rengeteg értelmetlen dolgot mondanak az interneten, de sajnos ez az egyik olyan dolog, amellyel foglalkoznunk kell, amikor a gyűlölet nyilvánosság elé kerül.

Thunberg felszólít a kritikus hangok és emberek elnémítására, de ez rossz megoldás. A közösségi média alapelvei es cenzúra politikája minden bizonnyal problémát jelentenek, és rengeteg támadás történt Thunberg ellen, csakúgy, mint általában azokkal, akik a globális politikai vita középpontjában állnak.

Thunberg és a családja elleni fenyegetéseket listázzák, de a kommenteket egyelőre nem cenzúrázzák.

Az emberekkel szemben elvárás lenne, hogy online is kulturáltan tudják tisztázni nézeteltéréseket, különösen akkor, ha annyira szenvedélyesen lépnek fel ilyen vitatott témákban. Ebben az esetben a Facebookot azzal kritizálják, hogy nem cenzúrázza és bünteti azokat az embereket, akik gyűlöletbeszédet és összeesküvéselméleteket terjesztnek, de a tények ellenőrzését kissé nehéz elvégezni egy olyan országban, ahol az emberek annyira nem értenek egyet olyan sok kérdésben - írja az anonews.co.

A világ nagy részében manapság mindenkinek eltérő elképzelése van arról, hogy mi minősül hamis hírnek.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója nemrégiben bejelentette, hogy a webhely a közelgő 2020-as választások előtt kitiltja az összes politikai hirdetést platformjukról.

Ez egy olyan lépés, amely szerint nem korlátozza a szólásszabadságot, de megakadályozza, hogy az erőteljes politikai szervezetek fizessenek a túlzott propagandáért.

Ez a lépés látszólag válaszként jelentkezett a Facebook azon döntésére, hogy továbbra is engedélyezi a politikai hirdetéseket platformjukon, annak ellenére, hogy a 2016-ban felmerült hatalmas viták folytatódtak.

Úgy tűnik, hogy a Facebook nem hajlandó lemondani a pénzről, amely a politikai elit mindkét oldalától érkezik a közelgő választásokon.

Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató