Vadhajtások

Gyurcsányék már az 50 millárdot osztogatnák

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy a kormány és a főváros atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos megállapodásának részeként Budapestnek “beígért” 50 milliárd forintból 10 milliárdot különítsen el kabinet a jövő évi büdzsében

– mondta Varju László, a DK képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke emlékeztetett: a főváros azzal a feltétellel támogatja az atlétikai stadion megépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését, ha a kormány öt éven keresztül összesen 50 milliárd forinttal támogatja a fővárosi háziorvosi praxisok és szakrendelők fejlesztését. Közölte, a költségvetési bizottság elnökeként azt kezdeményezi, hogy a „beígért” 50 milliárd forint első részletét, azaz 10 milliárd forintot különítsenek el e célra a jövő évi büdzsében.

A Karácsony Gergely vezette főváros tettekkel tudja így bizonyítani, hogy képes együttműködni a kormánnyal, most a kormányon a sor – mondta, hozzátéve, hogy az ellenzéki pártok jobbá teszik Budapest egészségügyét.

Varju László úgy fogalmazott:

„be fogjuk bizonyítani, lehet másképpen vezetni Budapestet, hogy hitelesen mondhassuk 2022 előtt, (…) lehet máshogy vezetni ezt az országot is”.

Szükség van arra – mondta -, hogy a fideszesek a költségvetési bizottságban is támogassák „a főváros és a kormány megállapodását”.

Kérdésre a DK-s képviselő közölte:

azt fogják javasolni, hogy a 10 milliárd forintot a központi költségvetés tartalékkeretének terhére „az Emberi Erőforrások Minisztériumának rovatában” különítsék el.

A sajtótájékoztatón Gréczy Zsoltot, a DK szóvivőjét a Borkai-üggyel összefüggésben a DK elnökére utalva arról kérdezték, hogy egy nyomozati tanúvallomás szerint „Gyurcsány Ferencék” állhatnak az ördög ügyvédje elnevezésű blog és Borkai Zsolt győri polgármester megbuktatása mögött. A szóvivő úgy válaszolt: beperlik a szóban forgó tanút, akit Gréczy Zsolt fideszes kötődésűnek és Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen környezetéhez tartozónak nevezett. Ugyanígy járnak el „a hazugságokat terjesztő” médiumokkal – jegyezte meg.

Egy másik újságírói felvetésre Gréczy Zsolt úgy fogalmazott:

„az ördög ügyvédjére úgy tekintenek az Orbán-rendszer bukását akarók, mint nemzeti hősre, az akár egy személy akár egy csoport”

Egyúttal jelezte: nincs tudomása arról, hogy ki az ördög ügyvédje.

Forrás: Demokrata nyomán