2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kamu Geri a hóhelyzetről: Budapest jobban vizsgázott, mint az ország egésze

Budapest jobban vizsgázott, mint az ország egésze a hétfői hóhelyzetben jelentette ki az új főpolgármester, majd hozzátette, hogy kevés a hómunkás. A főpolgármester az ATV Start című műsorban azt is elmondta, hogy a legnagyobb beruházásokból még mindig hiányozna a források.Budapest gyakorlatilag megbénult azzal, hogy hétfőn leesett az első hó. Hogy ezért ki a felelős, arra Karácsony Gergely azt nyilatkozta az ATV Start című műsorban, hogy attól, hogy tisztában vannak a havazással, még nem lesz több gép és gépkocsivezető a gépekre. (Természetesen az alpolgármesterekre van pénz, meg a tanácsadókra...)
Budapest még így is jobban vizsgázott, mint az ország egésze. Mint mondta, a gépek átlagéletkora 14 év és ezeket folyamatosan tervezik pótolni, a gépkocsivezetőket sem egyszerű, hiszen speciális képzésekre van szükségük, illetve hómunkásból sincs elég.
Ez utóbbiak esetében – folytatta a főpolgármester – tudnak változtatni a béren, a gépkocsivezetők helyzete azonban bonyolultabb, mert speciális képzésre van szükségük. Rövid távon jelentős javulást nem érdemes várni,
mert ezt az „örökséget viszik tovább”.
Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató