2024. május 11. - Ferenc
EUR : 388.36
USD : 362.01
Időjárás ikon23°12°

Haladó világ: Megérkezett a transzgender baba a játékboltokba

A globális felmelegedés úgy tűnik, idén is újabb területeken üti fel a fejét, arra azonban kevesen számítottak, hogy 2020-ban minden eddigit megdöntő melegrekord várható a játékboltokban is.Év elején máris piacra került egy lányruhába öltöztetett fiú baba, amely a piros szoknyája alatt péniszt visel. A travesztiket idéző babát ráadásul az oroszországi Novoszibirszk egyik játékboltjában szúrták ki. A transzi babáról készült fotó futótűzként söpört végig a világhálón. A normalitást a harmadik lábával tipró játék baba a józan többséget felháborította, ám a sokkal nagyobb hangerővel bíró, degenerált kisebbség állva tapsol a gyártó "bátor lépésének".Azon sem kell meglepődni, hogy Oroszországban jelent meg először a tökös csajt formázó plasztik játékszer. Ott is ütni kell a falat, ahol a legvastagabb. Az érzékenyítést ott is el kell kezdeni, ahol a legnagyobb az "elmaradottság" ilyen téren. Az első kifejezetten transzvesztita gyerekeknek(!) készült tündér még néhány éve Ferenc pápa szülőhazájában, a római katolikus többségű Argentínában került boltokba. És nyilván nem véletlen az sem, hogy a Netflix meleg Jézusról szóló karácsonyi förmedvényét is a mélyen hívő Brazíliában készítették. Ahogy a Netflix fogalmazott, ott "még mindig sok a homofób".
I'm a Barbie girl, in a politically correct world
A gyerekjátéknak szánt babák viszont eddig úgymond gender semlegesek voltak és a lábak közti részt évszázadok óta meghagyták a gyerekek fantáziájának. Épp néhány hónapja okozott hatalmas felháborodást a haladó nyugati sajtó körében, hogy az Amazon online piacterén megjelent egy anatómiailag korrekt fiú baba, ami annyit jelent, hogy a fiú babának volt pénisze.
"Magyarázkodhatok a gyereknek, hogy mi az ott"
- dühöngött egy progresszív anyuka a közösségi médiában. Most azonban, hogy szoknyát visel a kisfiú, sokkal halkabbak a tiltakozók. Naná, hisz a politikai korrektségnek nevezett globális taburendszer egyre nagyobb nyomot hagy a játékokon is. Az PC egyik első nagy áldozata a világ legnépszerűbb lányos játéka, a Barbie baba.
Szélsőséges feministák férfisovinizmust üvöltve azért este neki két évtizede, mert szerintük olyan nőideált mutat a lányoknak, ami elavult és frusztrálja őket: vékony derék, széles csípő, dúsabb keblek. Érdekes, a fiúgyerekeket nem frusztrálja, ha a pókemberrel, vagy olyan más szuperhősökkel játszanak, akikhez soha nem lesznek hasonló adottságaik? Nyilván, a globális genderlobbi szemét szúrja a klasszikus nemi szerepeket hirdető széplány baba és jóképű fiú párja, Ken. A Barbie babák ellen indult globális kampánynak meg is lett az eredménye. Az eladások azóta is évről évre meredeken csökkennek. Hiába készül ma már színesbőrű, latino, sárga, vagy akár testesebb változat is, a gyártó Mattel kénytelen újabb és újabb mélypontokkal szembesülni az eladási statisztikákat böngészve. A cég hivatalosan persze az elektronikus játékok térnyerésével magyarázza a visszaesést, aminek cseppet ellentmond, hogy más gyártók babái - akiket preferálnak a globális piac irányítói - szárnyalnak. A Barbie-ra túlságosan ráégett a normalitás, a klasszikus női báj, a hetero kapcsolat Kennel, ami miatt vesznie kell. Persze a Mattel kötné az ebet a karóhoz, de innen már nincs visszaút. Hogy érezzék ők is, el kell engedni Barbie-t, a Disney pár éve - egyfajta figyelmeztetésként - elvette tőlük és a konkurens Hasbronak adta a nagy meséi, egyebek mellett az óriási népszerűségnek örvendő Jégvarázs szereplőinek forgalmazási jogát. Ez egyértelmű üzenet: hagyod veszni, vagy buksz vele. Barbie minden bizonnyal járulékos veszteség lesz a gyártó cég portfóliójában, amit kénytelenek elkönyvelni, ha még piacon akarnak maradni. A Mattelt viszont talán majd kárpótolják, de mi lesz a jövő gyerekeivel? Ha nincsenek észnél a szülők, nem sok jó, mert ma már ott tartunk, hogy egy játékboltba sem lehet csak úgy óvatlanul besétálni a gyerekkel. És ha progresszív liberálisokon múlik, a következő generáció játékszobájának sztárja egy idős bácsit formázó baba lesz, aki egy kisfiút simogat a lábai között. És onnan már nincs visszaút.Forrás: Prizma.blogstar.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató