Vadhajtások

A környezettudatosságáért kapott nemzetközi díjat a Sziget fesztivál

Az egy évig tartó mocsok, kosz, szemét jellemezte Szigetet kitüntették a neoliberálisok és most szétkürtölik a világnak a hazugságaikat. Gretanak látnia kellene azt a szeméttengert, amit minden évben maguk után hagynak a drogos fesztiválozók…

Komoly elismerést vívtak ki a Sziget Fesztivál zöld törekvései a hollandiai Groningenben, ahol a környezettudatos fesztiválok legnagyobb méltatásának számító „Greener Festival Awards” díjkiosztóján a környezetvédelem terén „elkötelezett” fesztiválnak járó díjat nyerte el – írja a Welovebudapest nevű liberális szennyoldal.

Azt merik leírni, hogy az Európai Fesztiválszövetség értékelte a szervezők törekvéseit és programjait és megállapította, hogy az átlagnál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fesztivál zöld tevékenységeire.

Tizenöt ország olyan fesztiváljait díjazták idén, melyek elkötelezettek a fenntarthatóság mellett, és igyekeznek minél kisebb környezetterheléssel működni a fesztiválszervezéssel kapcsolatos kulcsterületeken, úgy mint a vízfogyasztás, a közlekedés, az ökoszisztéma védelme stb. A jelöltek egy szigorú auditálási folyamaton mentek át, melynek keretén belül nemcsak a fesztivál ideje alatti, hanem az utána lezajló munkálatokat is vizsgálták.

„A Sziget a kezdetek óta fontosnak tartotta a környezettudatosságot, az utóbbi pár évben pedig az egyik legfontosabb feladatként tűzte zászlajára a fenntartható fesztiválozás feltételeinek minél szélesebb körű megteremtését”

– mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

 

Kapcsolódó: 

Amit a balliberális média nem mutat be: szeméthegyek a Szigeten