Vadhajtások

Egy felmérés szerint a szélsőbalosoknál sokkal valószínűbb a mentális rendellenesség

Az adatok magukért beszélnek,  a liberalizmus egy mentális betegség.

 

Egy több, mint 8000 embert átölelő felmérés keretein belül felfedezték, hogy akik szélsőbalos politikai nézeteket vallanak sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy mentális betegséggel diagnosztizálták.

 

Az online felmérésen összegyűjtötték azon választ adó emberek oktatási, demográfiai, életstílus és politikai nézetekről szóló adatait, aminek az eredményeit a Slate Star Codex hozta nyilvánosságra.

Az eredmények azt mutatják meg, hogy az emberek, akik a szélsőbal irányába tolódtak a politikai spektrumban sokkal valószínűbb, hogy a „depresszió, borderline személyiségzavar, bipoláris zavar vagy skizofrénia” tüneteit állapították meg náluk.

 

Ráadásul az eredmények azt mutatták, hogy a legmagasabb arányban ( a megkérdezetettek 38 százaléka) a marxizmussal azonosítják a politikai nézeteiket, akik azt is bevallották, hogy a balosok közül, az előbb felsorolt mentális rendellenességeket állapították meg náluk a pszichiáterek.

Összehasonlítva például a konzervatívokkal, azoknak csak 12.1 százalékánál állapították meg a mentális betegséget.

 

Amíg a felmérésnek nincs tudományos jelentősége, ez betekintést ad arra, hogy mennyire zavarodott emberek vonzódnak a szélsőséges balos ideológiákhoz, amelyeknek az életvitele általában a sérült személyiségjegyek bátorítja és az erkölcsi hanyatlást.

„Ez nem egy mítosz, hogy a szélsőbalosok még inkább elmebetegek”. – mondta Milo Yiannopoulus konzervatív véleményformáló.

„És ezen nem kell meglepődni, hogy az internet felemelte ezeket az őrülteket túl sok lehetőségeket adott kezükbe a „közösségi hálózat”, ez a társadalom kibaszott katasztrófája”.

Vadhajtasok.hu

Forrás: Summit.news