Vadhajtások

Ma tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor

22. évértékelő beszédét tartja Orbán Viktor miniszterelnök ma 15 órakor a Várkert Bazárban. A miniszterelnök egy videót is feltöltött Facebook-oldalára, amelyben az elmúlt 21 évből látható egy-egy pillanat.

Orbán Viktor először első kormányzása idején, 1999-ben értékelte az évet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. A kormányfő ezekben a beszédekben mindig áttekinti az előző időszakot, illetve kijelöli a következő időszak kormányzati feladatait.

 

Várhatóan téma lesz a nemzeti konzultáció, az európai ügyek, illetve a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervének részletei is. Az évértékelőt 15 órától az M1, a Kossuth Rádió és a hirado.hu is élőben közvetíti.

 

Orbán Viktor 2003-ban ellenzékből is értékelte az ország ügyeit, ekkor hirdette meg az egy az ország, egy a zászló jelszót. Újfent miniszterelnökként 2010-et az összefogás, 2011-et pedig a megújulás esztendejének nevezte évértékelőjében, és ismertette ötéves tervét.

Öt évvel később a miniszterelnök a kontinens jövőjét befolyásoló migrációs nyomást helyezte 2015-ös évértékelője középpontjába, az elmúlt két esztendőben pedig a keresztény értékek, köztük a családok átfogó támogatására került a legnagyobb hangsúly.

 

Forrás: Hirado.hu nyomán