2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Orbán olyan kemény beszédet mond ma, hogy a liberális oldalak már toporzékolnak

Milyen szerencse, hogy nem száz évvel ezelőtt kellett megtartanom ezt a beszédet, mert akkor azt kellett volna mondanom, hogy nem volt jó évünk – kezdte a miniszterelnök a trianoni trauma felelevenítésével az évértékelőjét. „Az ellenség Budapest utcáin kedvükre táncoltatták a lovaikat”, Magyarország sírját pedig megásták, ellenséges államok vettek körbe minket, elszigetelődtünk, visszahúzódtunk. Ma, száz évvel a trianoni békediktátum után azt jelenthetem – fogalmazott Orbán Viktor – Önöknek, hogy élünk és megvagyunk! És ki is szabadultunk az ellenséges államok szorításától – csehszlovákok, jugoszlávok helyett kaptunk szlovákokat, szlovéneket és horvátokat,- foglalta össze a Pestisrácok.hu.

KÉPESEK VAGYUNK ÖSSZESZEDNI MAGUNKAT!

Trianonhoz úgy kötötte a mához a miniszterelnök, hogy a 10 éve tartó polgári ciklust is válsággal. A nemzeti önbecsülés megerősödésével kezdődik a felemelkedés, mert az egyéni önbecsülés feltétele a nemzeti önbecsülés. Ezért meg kellett mutatni, hogy 1000 éves ország vagyunk, csodaszép fővárossal, keresztény hagyománnyal.

EUROBLABLA NÉLKÜL

10 éve zajlik a vita, hogyan kell értékelni a gazdasági és társadalmi modellt, amit felépített a Fidesz-KDNP kormány. Nem csoda, hogy nem értik, mert a világnak ennek a táján liberális okoskodás nélkül is be tudjuk rendezni az életünket. Azért nem fogadtuk meg a tanácsukat 10 éve, mert tudtuk, a liberális nem más, mint diplomás kommunista – utalt arra a miniszterelnök, hogyan járhattunk volna, ha szolgaian követjük az IMF és Brüsszel tanácsait.

SOROS MÁR KORÁBBAN MEG AKARTA SZEREZNI AZ ORSZÁGOT

Soros Györgytől először Antal mentette meg az országot, amikor megakadályozta, hogy megszerezze a teljes magyar államadósságot. Másodszor Horn Gyula, amikor nem engedte, hogy felvásárolja az monopolhelyzetben lévő OTP-ét. A harmadik kísérlet pedig ma is zajlik, az idegen népesség tervszerű betelepítésével.

ÚJ NEMZETI KONZULTÁCIÓ

Európában az a helyzet állt elő, hogy a bűnözők jogai fontosabbak lettek az áldozatokénál. Ez a helyzet Magyarországot is elérte. Mivel komoly vitákra számítanak, ezért társadalmi támogatást akarnak szerezni a nemzeti konzultáció eszközével.

A PÉNZÉRT MINDENKINEK MEG KELL DOLGOZNIA!

A bíróság csődbe juttat egy egész várost, pont akkor, amikor a cigány családok elindultak az életmódváltás útján. Tízezrével élnek segély helyett munkából, rendesen nevelik a gyermekeiket, megragadták a lehetőséget, és ezzel kivívták a többség megbecsülését. A kormány elkötelezte magát a szegénység, így a roma szegénység felszámolása mellett. Ebbe az idillbe vágott bele a bírói villám, és a bírói eljárást kezdeményező szervezetet szintén Soros György pénzeli. Ennek ellenére kitartanak a felzárkóztatás programja mellett, és a származás sem előnyt, sem hátrányt nem szabad, hogy jelentsen.

AZ ELMÚLT TÍZ ÉV VOLT A LEGSIKERESEBB AZ ELMÚLT SZÁZ ÉV TÖRTÉNETÉBEN

A külső és belső egyensúly fenntartása melletti növekedést még sosem sikerült megvalósítani, a vagyoni egyenlőtlenségek pedig nem növekedtek, a társadalom széles rétegeihez eljutottak a gazdasági fejlődés eredményei. A vagyoni alapú egyenlőtlenség legalacsonyabb maradt az Unióban. 2019-ben minden idők legtöbb beruházásról született döntés, megdőlt az export-rekord, a tőke fele pedig már keletről jött. Ennyit a keleti nyitásról! – fűzte hozzá a miniszterelnök.

EURÓPA NEM BRÜSSZELBEN VAN

Nem kell megfelelni a megfáradt brüsszeli elitnek, akik már magukban sem hisznek. Ha Brüsszelből azzal fenyegetnek, hogy megbarackoznak minket, akkor azt kibírjuk, mert a Kárpát-medencéből most erő sugárzik. Nem ülünk fel semmiféle liberális népmesének, ami a szép globális világrendről szól, a magunk módján, a magunk szabályai szerint élünk – foglalta össze Magyarország és az Unió viszonyát a miniszterelnök.

ARANYKOR HELYETT KLÍMAVÉDELEM

Aranykor hirdetése helyett riadót fújt a miniszterelnök. Ideje beszéd helyett cselekedni! – jelentette ki. De a gyermeket nem szabad szembeállítani a klímavédelemmel. Ez teljes őrültség, mert ha megmentjük a Földet, akkor kinek mentjük meg? – tette fel a kérdést Orbán Viktor.  Forrás: Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató