2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

2500 dolláros pénzbüntetést és egy hetes kitiltást kapott a görög EP képviselő, amiért széttépett egy török zászlót

Hiába vergődik az ellenzék a hisztis lódoktor miatt. A szabályokat mindenhol be kell tartani. Most bemutatjuk Ioannis Lagos, görög EP képviselő történetét.Néhány hete - A migráns gyermekek sürgető humanitárius helyzete a görög szigeteken – a védelem, az áthelyezés és a családegyesítés biztosítása – címmel rendeztek vitát az Európai Parlament plenáris ülésén.Természetesen elkezdtek síránkozni a brüsszeliták: Az adatok szerint 2019-ben több mint 60 ezer migráns érte el a valamelyik görög sziget partjait, ez 80 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A szigeteken most több mint 40 ezren vannak, sok ezren közülük gyerekek, ezen belül jelentős azoknak az aránya, akik kísérő nélkül érkeztek. A körülmények „nem felelnek meg az igényeiknek” – mondta az államtitkár. Nikolina Brnjac, a soros uniós elnökséget ellátó horvát kormány államtitkára azt mondta, hogy

a görög szigeteken a humanitárius helyzet óriási aggodalomra ad okot.

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa szerint elfogadhatatlanok a körülmények a szigeteken. A biztos elmondta azt is, hogy a Bizottság támogatja a görög kormányt abban, hogy lakhatást és védelmet biztosítsanak a szárazföldön. Ehhez új központok kellenek: Brüsszel 50 millió eurót biztosított kétezer férőhely kialakítására.

Több migráns érkezik, de nincs migrációs válsághelyzet. Viszont van a görög szigeteken 40 ezer ember, akik válságos helyzetben élnek

  Mondjuk nem ártana foglalkozni a görög emberek véleményével, de hát erre nem gondolnak ezek a nagyszerű politikusok. Pedig egyre jobban kezdenek fellázadni a helyiek, Leszboszon már nem akarnak újabb migránstáborokat a sziget lakói:Többen azt is felvetették, hogy miért nem beszélnek inkább a görögökről Görögország kapcsán, akik lassan kisebbségbe kerülnek az országukban. A gazdasági helyzet miatt pedig nagyon sok görög hagyja el az otthonát. Joánisz Lagósz független görög képviselő volt a legindulatosabb, azt mondta:

Adják vissza a görögöknek az országukat, ne a törököknek udvaroljanak. A török zászlóval egy dolgot lehet megtenni, hogy széttépjük.

És beszéde végén valóban szét is tépett egy papírból készült török zászlót. Ezért a levezető elnök rendreutasította.Az Arany Hajnal politikusa Lagos aztán azzal vádolta az Európai Uniót, hogy figyelmen kívül hagyja a görögök jogait.

"Milyen helyzetről beszélünk jelenleg ... az embereket megölik, meglopják ... [de] csak a pakisztániakról és az afgánokról beszélünk"

- mondta, sürgetve a görögöket, hogy kapják vissza "elveszett hazájukat". Lagos egyébként a bevándorlásellenes Arany Hajnal egyik legjelentősebb alakja Görögországban. Párttársaival 2013-ban egy befogadóközpontot támadtak meg, Nikos Michosszal és 20 másik párttársával ostromolták a létesítményt és annak igazgatója elleni támadást követtek el. Mindkét politikust felfüggesztették 2 évre. Lagos most a török zászló széttépése miatt

egy hetes kitiltást és 2500 dolláros pénzbüntetést kapott.

 Bede Zsolt - Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató