Vadhajtások

A Párbeszéd szerint Matolcsy György retteg tőlük

A mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd abból, hogy Matolcsy György megtiltotta a párt két szuperképviselőjének: Tordainak és Mellárnak a Magyar Nemzeti Bank működésébe való betekintést azt a konzekvenciát vonta le, hogy Matolcsy György retteg.

“Matolcsy György MNB-elnök feltehetően retteg attól, hogy a Párbeszéd-frakció két képviselője – munkáját ellátva – betekintést nyerjen a Magyar Nemzeti Bank működésébe: visszautasította Mellár Tamás és Tordai Bence ilyen irányú kérését.

Noha Matolcsy MNB-elnök is elismeri, hogy „… az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a szükséges felvilágosítást megadni”, attól tart, hogy a két képviselő látogatása „aránytalan sérelmet” okozna a „rendeltetésszerű működésben”.

Tisztelt Matolcsy úr! Bár nehezen értjük, hogy néhány dokumentum elolvasása és főosztályvezetőkkel megejtendő, félórás beszélgetés milyen sérelmet okozna a rendeltetésszerű működésben, reakcióját megértjük, hiszen lassan semmire sem sikerül értelmes választ adnia. Az infláció és az euróárfolyam ön fölött is elszállt, ahogyan az idő is.” – számol be az esetről közösségi oldalán a párt.

Forrás: Hírháttér