2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Izsák Balázs: Meg kell őrizni a nemzeti identitást

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke és Dabis Attila külügyi megbízott volt a Fidesz és a KDNP hétfői frakcióülésének vendége – közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel.  Kifejtették, a meghívottak beszámoltak az általuk indított, a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésről, amelynek lényege, hogy az EU kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.   A kezdeményezést a kormánypárti politikusok is aláírták, fontosnak tartva, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet, mert lassan gyűlnek az aláírások:

a szükséges 1 millió aláírásból még 150 ezer sincs meg.

A parlament hétfőn tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely az Országgyűlés támogatásáról biztosítja az európai polgári kezdeményezést – olvasható a frakció közleményében.
Ha te még nem írtad alá a kezdeményezést, IDE kattintva megteheted!A nemzeti összetartozás évében vagyunk, számítunk Magyarország, a magyar társadalom szolidaritására - hangsúlyozta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. Kifejtette: Székelyföld, Kalotaszeg, Partium, Felvidék magyarlakta területei is érdekeltek ebben. A történelmi Magyarország területén, az elszakított területeken több olyan régió van, amely megőrizte a magyar többséget. Azt szeretnék, ha ezek a régiók nemzeti identitásukat is megőriznék – emelte ki. Európa különböző nemzeti régióiban más-más helyzet, de az közös, hogy mindegyik régió meg akarja őrizni nemzeti identitását – jegyezte meg.  Forrás: 888.hu és Demokrata
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató