Vadhajtások

Szétszedik Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Az Egyesült Államokból indult el az a törvénycsomag javaslat, amelyet Green New Deal-nak (Zöld Új Egyezmény) neveztek el és minden magára valamit adó balliberális vezető alkotott magának egy saját verziót. Természetesen London muszlim polgármestere, Sadiq Khan sem akart kimaradni a buliból.

Khan most azt találta ki, hogy 50 millió fontot (20,2 milliárd forint) kíván fordítani a maga kis környezetvédelmi tervére, azonban ezzel kiverte a biztosítékot a londoni közgyűlés egyik tagjánál.

 

David Kurten – aki függetlenként kíván indulni az idei londoni főpolgármesteri választáson – azt nehezményezte, hogy jelen pillanatban a fővárosban a legnagyobb gondot a bűnözés jelenti és ezt a pénzt a rendőrségre is el lehetne költeni.

 

– A költségvetése valóban tartalmaz olyan pontokat, melyek szerint valamivel több pénz jut a rendőrségnek, de azt mondta, hogy 50 millió fontot akar költeni egy olyan programra, amely kivédi a nem létező klímavészhelyzetet – fogalmazott a politikus, hozzátéve: szerinte rossz helyre teszik a pénzt.

Elmondása szerint ebből az összegből 800 új rendőrt lehetne szolgálatba állítani. Kurten továbbá felszólította a polgármestert, hogy magyarázza meg a döntését, hogy miért költ 50 millió fontot egy olyan programra, amelynek részletei nem is világosak.

Khan válaszában azt mondta, hogy a londoni közgyűlésben „klímaváltozás-tagadók” ülnek és szerinte 50 millió font nem oldaná meg a rendőrség helyzetét.

A polgármester továbbá azzal védekezett, hogy amióta ő vezeti Londont a megengedett maximumra emelték a helyi adók mértékét és a befolyt összegből a rendőrök is részesültek.

David Kurten felvetése egyébként jogos, hiszen Londonban az elmúlt években rendkívül nőtt a bűnözés.

A statisztikák szerint 2019-ben ezer főre 95,9 bűncselekmény jutott. Összehasonlításképpen 2015-ben ez a szám 82,32 volt. Az adatok szerint 2018/19-ben 862 ezer bűncselekményt regisztráltak, míg 2013/14-ben ez a szám 161 ezer volt.

Forrás: 888.hu