Vadhajtások

Patkányok lázadása: a Jobbik és a DK sem szavazza meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Az MSZP, a Jobbik és a DK sem támogatja a koronavírus-törvényt, akadályozzák a védekezést.

A jelek szerint az ellenzék ellenállása miatt nem lesz teljes összefogás a kormány koronavírus-törvényének hétfői, parlamenti tárgyalásakor. Eddig az MSZP, a Jobbik, és a DK jelezte: nem fogja támogatni a világjárvány megfékezése miatt benyújtott törvényjavaslatot. Azaz, túlzás nélkül mondhatjuk: gátolják a sikeres védekezést. És egy ilyen súlyos helyzetben, amikor idős emberek vannak veszélyben, az ellenzék ismét azt bizonyítja: pénzért és a hatalom megszerzésének mégoly távoli reményéért is, valóban mindenre képesek.

Jakab Péter, Jobbik elnök a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt arról, hogy – csatlakozva a szocialistákhoz – nemmel fognak szavazni a parlamenti szavazáskor.

Bár a Demokratikus Koalíciótól egyelőre nem érkezett hivatalos közlemény a kérdés kapcsán, politikusaik megnyilvánulásaiból az látszik, hogy ők sem fogják támogatni a kormány koronavírus-elleni erőfeszítéseit. Niedermüller Péter, erzsébetvárosi polgármester vasárnapi internetes bejegyzésében azt írta, hogy “nincs szükség” a koronavírus-törvényre. A Gyurcsány-párti politikus aktuálpolitikai magyarázatot adott indoklásul.

Az utóbbi években nagyon sokszor kiderült, hogy az ellenzék a pénz lehetőségéért és a hatalom megszerzésének a reményéért mindenre képes. De most kiderült: tényleg mindenre. A koronavírus példátlanul veszélyes az idős emberekre, és persze azokra is, akik eleve súlyos betegek. Ez evidens. És ennek ellenére, az ellenzék mégsem akarja megszavazni a sikeres védekezésért hozott koronavírus-törvényt.

Forrás: Origo nyomán