2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Szlovéniában is a balliberális oldal gátolja a koronavírus elleni védekezést

Egy szlovén pap azt mondja, hogy van egy „ötödik oszlop”, amely megpróbálja szabotálni a jobboldali "populista" kormányt, amelyet nemrégiben az új miniszterelnök, Janez Janša hozott létre az országában - még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy veszélyezteti a szlovének életét azzal, hogy kritizálja és figyelmen kívül hagyja a kormány koronavírus megfékezésére tett erőfeszítéseit ( COVID-19). A bevándorlásellenes párt vezetője Janez Jansa március 13-án tette le az esküjét, Szlovénia január óta gyakorlatilag vezetés nélkül volt, Marjan Šarec miniszterelnök liberális kormányának lemondását követően.Janez Janša egyébként jó barátságot ápol Orbán Viktorral is. Az új szavazásra azután volt szükség, hogy

Marjan Sarec kormányfő január végén lemondott tisztségéről.

  Noha Janša és pártja, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) a 2018-os nemzeti választáson nyert többséget, az összes baloldali párt egyesült azzal, hogy megtagadta a koalíció kialakítását velük, ami megakadályozta az SDS-t abban, hogy kormányt alakítson. A szlovén baloldal megveti Janšát „gyűlölettel teli” migránsellenes és kommunistaellenes retorikája miatt, amely nagy népszerűségnek örvendett a választok között, mivel Szlovénia - Európa többi részével együtt - a migráns válság hatására kezdett el süllyedni. A Janša új miniszterelnökévé tételét megelőző megbeszélések ismét feszültek voltak, ám amikor Szlovéniát sújtotta a fenyegető koronavírus járvány, végül sikerült koalíciót létrehozni, miután a különböző felek rájöttek, hogy veszélyes a válság idején, ha nem nemzeti a kormányzás.

Ez rendkívül idegesítette a szlovén liberálisokat.

Azóta a szlovén liberális média elit mindent megtesz annak érdekében, hogy aláássák és rossz fényben ábrázolják az új kormányt - ahogyan Andrej M. Poznic pap pap a Nova24tv weboldal szerkesztõje megfigyelte, hogy ezen sajtóorgánumok a liberális politikusok hallgatólagos jóváhagyásával járnak.

"A hozzáállásuk világossá teszi, hogy az újságírók nem más, mint a szociálpolitikai manipulátorok, akik az egypártos szocializmus visszaszerzésén dolgoznak"

- írta Poznic.Valójában szombaton, Tea Jarc, egy radikális baloldali aktivista, aki szintén televíziós házigazda, felszólította az embereket, hogy menjenek ki az utcára, hogy tiltakozzanak Janša kormánya ellen, - annak ellenére, hogy az embereknek a járvány miatt otthon kellene maradniuk. És Misha Molk, a népszerű újságíró és televíziós házigazda szintén támadta a kormányt a politikusok rutinszerű bérnövelése miatt, amelyet a hivatalba lépésekor engedélyezett. Hasonlóképpen, Szlovénia számos európai parlamenti képviselője hevesen kritizálta az új kormányt. Ide tartozik Tanja Fajon, a szociáldemokraták képviselője, aki a járványra reagálva megtámadta a kormány intézkedéseit, például, azt, hogy az embereknek 1,5 méter távolságot kell tartaniuk egymástól. Fajon kritizálta ezt az intézkedést annak ellenére, hogy azonosak azokkal az intézkedésekkel, amelyeket maga az Európai Bizottság hozott - és amelyekről hallgatott. De a liberálisok és az újságírók Poznic szerint úgy gondolják, hogy „túllépik azokat a törvényeket és ajánlásokat, amelyeket tiszteletben kell tartanunk mindannyiuknak, de ők magasabb rendűnek tekintik magukat”. Remélhetőleg a hétköznapi szlovénok átlátják a liberális hazugságokat és támogatják nemzet vezetőjét egy ilyen kritikus időszakban.Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató