2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A japán miniszterelnök-helyettes szerint át kell nevezni a WHO-t Kínai Egészségügyi Szervezetnek

"A WHO felelőtlen viselkedése vitathatatlan!  - mondta a japán miniszterelnök-helyettes, Taro Aso. Taro Aso agyon komoly bírálattal döngölte a földbe a WHO-t és annak elnökét, sőt azt mondta nyugodtan nevezzék át a Világ Egészségügyi Szervezetet Kínai Egészségügyi Szervezetnek, amiért a WHO heteken át fedezte Kínát a valós adatok és a fertőzés nagyságának elfedésében és a járvány eltitkolásában. A WHO még január 14-i üzenetében is azt terjesztette, hogy a koronavírus-járványt ellenőrzés alatt tartják és a vírus nem terjed emberről emberre. Annak ellenére hazudták ezt, hogy decemberről már voltak adataik, hogy igenis terjed. Sőt a WHO nagyon sokáig óva intett minden országot a határok lezárásától és a repülőjáratok leállításától is. Január folyamán a WHO még dicsérte Kínát a COVID-19-re adott nyitott és „gyors” válaszáért, még akkor is, amikor publikusá vált, hogy a pekingi hatóságok elhallgattattak és eltűntették az olyan orvosokat, mint Ai Fen, akik megpróbálták figyelmeztetni a világot, hogy Kína a járvány elfedésén dolgozik. Taro Aso, hivatkozott is arra a petícióra, amely már közel 700 000 aláírást ért el a WHO főigazgatójának, Tedros Adhanomnak a lemondatásáról.

"Az emberek szerint az Egészségügyi Világszervezetnek meg kell változtatnia a nevét. Nem szabad ezentúl WHO-nak nevezni, hanem át kell nevezni a Kínai Egészségügyi Szervezetnek(CHO)".

- mondta.Ha a WHO nem erőlteti azt, hogy nincs járvány, akkor még hamarabb lehetett volna megfelelő intézkedéseket hozni. Ráadásul Tajvannak egyedül kell szembenéznie a válsággal, mert kizárták a WHO-ból.Forrás: VilagHelyzete
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató