2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A koronavírus miatt hazatelepült román bűnbandák tagjait verték össze a román csendőrök

Lassan a csendőrök is megunják, hogy világjárvány idején is akadnak, akik folyton kijátsszák a szabályokat, és ráadásul a környezetük megfélemlítésétől sem riadnak vissza – legalábbis erre következtethetünk a SpyNews riportjából, a lap szerint Teleormán megyében a csendőrök össze-vissza vertek egy Olaszországból, Spanyolországból és Angliából hazaérkező alvilági figurákból álló csoportosulást.

Az említett országokból hazatérő, többségében cigány etnikumú állampolgárok a szabályok szerint kötelezően otthoni izolációba kellett volna vonulniuk, ehelyett az utcákon tébláboltak, megrohamozták a boltokat, kötekedtek az emberekkel és olaszul, spanyolul beszéltek. A helyiek szóltak a rendőrségnek, akik ki is jöttek, megpróbálták felszólítani a többségében zsebtolvajlást, valamint egyéb nyugati hiányszakmákat űző csoportosulást, hogy fejezzék be a tevékenységüket.

Válaszul kőzáport zúdítottak az egyenruhásokra, akiket így meghátrálásra késztettek. Miután a rendőrök elmentek, tovább folytatták a dolgaikat, mintha semmi sem történt volna.

Aztán megjelent néhány csapatszállító kisbusz. A Spy News helyi szemtanúkra hivatkozva úgy fogalmaz: „ronggyá verték őket”. Nemcsak a gumibot került elő, bakanccsal, ököllel ütötték a renitenskedőket, akik bemenekültek ugyan házaikba, udvaraikba, de a csendőrség oda is utánuk ment.

Azóta nemcsak ebben, hanem a szomszédos községekben is mindenki betartja a karanténra vonatkozó szabályokat – írja a lap.

Forrás: Spynews nyomán Nethuszár

Norvégia: fejvesztve menekülnek a cigányok a koronavírus elől, százával hagyják el az országot | Vadhajtások

Oslóban repülőutakat szerveznek a romák számára (akiknek nincsen norvég állampolgárságuk), hogy vissza tudjanak térni Romániába. Azért volt erre szükség, mert a cigányok rettegnek a koronavírusos (COVID-19) fertőzésektől. A hét elején egy 63 fős cigány csoport, akik román állampolgárok, busszal mentek vissza a hazájukba. Egy újabb 140 fős brigád is megpróbált...
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató