2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A pap riasztotta a görög falu lakóit, akik az utcára vonultak és felgyújtottak egy hotelt, ahová a migránsokat akarták elszállásolni - Videó

A görögök ott folytatják, ahol a pandémia előtt abbahagyták, újra a betelepítés ellen emelték fel a hangjukat. Mint ismert a görög szigeteken élők unták meg az inváziót, majd a görög-török határon hetekig védték az ország és Európa határait a katonák, rendőrök és a civilek.A görög államigazgatás 80 migránst akart az éjszaka leple alatt elszállásolni a kis északi faluban, Panagitsában, de a helyiek időben észrevették a buszokat. A falu papja félreverte a harangokat, mire a nép az utcára tódult, és munkagépekkel és égő barikádokkal zárta el az utakat. Később a szállodát is megrohanták, és szétverték, ahova az illegálisokat vitték volna (képeinken), így valószínűleg nem fogják beköltöztetni őket, mert nincs hova. https://youtu.be/leEPjOlBl8I A videóban látható nő azt mondta:

“Szégyelljék magukat! Éjszaka 2-kor hozzák a migránsokat, amikor a görögöknek kijárási tilalom van! Fel fogjuk gyújtani a szállodát a migránsokkal együtt!”

- majd hozzátette, hogy neki már teljesen mindegy, mert rákos beteg...A helyieket próbálta megnyugtatni a polgármester és a szállodatulajdonos, de nem jártak sok sikerrel. Ezután a busz folytatta útját, megpróbált eljutni egy másik faluba, de hasonló reakciók érték őket. Legtöbb esetben egyébként az éj színe alatt próbálják betelepíteni a migránsokat a hatóságok, de az elmúlt időben a görögök nagyon éberek és polgári engedetlenségi akciókkal hiúsítják meg ezt.    
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató