Brékó

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt – Videó

Katonai tiszteletadással Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján péntek reggel, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Fotó: Bede Zsolt

A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

Facebook-oldalunkon ÉLŐBEN közvetítettük az eseményt:

A koronavírus-járvány miatt idén az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére szervezett központi események legtöbbje elmarad. A Nemzeti Ünnepek és Emléknapok YouTube-csatornáján egész nap játékfilmek és dokumentumfilmek, valamint egyéb, az ünnephez kapcsolódó tartalmak lesznek láthatók. November 4-éig megtekinthető az Emlékképek 1956 – Városi kiállítás. Budapest ikonikus helyszínein korabeli fotók emlékeztetnek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire. A forradalom évfordulóján országszerte leróják tiszteletüket az emberek valamilyen formában, de a járványhelyzet miatt idén általában csak kisebb megemlékezéseket tartanak az önkormányzatok.

Forrás: MTI

Check Also

Üzentek a rendszerváltók: holnap nagy nap jön, történelmet írunk – Videó

Jelentkeztek a rendszerváltók, mint arról beszámoltunk, holnap forradalom. Megüzenték, hogy nem alkusznak, történelmet írnak. Akinek …