Kurz ezt bírta előadni a mészárlás után: A történteknek semmi köze a migránsokhoz

Kurz: A történtek nem Ausztria és a migránsok összeütközéséről szólnak

Sem pedig a keresztények és a muszlimok ellentéteiről. A kancellár szerint civilizáció és a barbárság küzdelmének vagyunk szemtanúi.

A civilizáció és a barbárság küzdelmének vagyunk szemtanúi – hangsúlyozta a bécsi terrortámadásra reagáló beszédében Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden. Kurz óva intett a társadalmi szakadástól. „Sokkal inkább azok között zajlik küzdelem, akik hisznek a békében és akik háborút akarnak” – vélekedett. Megjegyezte: a vallás és a származás nem indokolhatja a gyűlöletet. Hozzátette: az ellenség az iszlamista szélsőségesség, nem a muszlimok. „Sohasem felejtjük el a tegnap este áldozatait, és közösen megvédjük alapértékeinket” – szögezte le, hozzátéve, hogy egy idősebb férfi, egy idősebb nő, egy fiatal férfi és egy pincérnő vesztette életét a támadásban.

Nem hagyjuk, hogy a terroristák megfélemlítsenek minket” – mondta. „Nem engedünk teret ennek a gyűlöletnek.”Ha olyan szerencsések vagyunk is, hogy egy alapvetően biztonságos országban élünk, tudnunk kell, hogy a világ sajnos nem biztonságos” – mondta. A merényletet olyanok követték el, akik gyűlölik életvitelünket és alapértékeinket – vélekedett. Egyúttal megígérte, hogy felelősségre vonják a támadás elkövetőit és kitervelőit. Hétfő este egy vagy több szélsőséges merénylő lövöldözni kezdett a Seitenstettengasse utcában található központi bécsi zsinagóga környékén. A merényletben eddig négyen vesztették életüket, és tizenheten megsebesültek. Egy támadót lelőttek a kiérkező rendőrök.

(MTI)

 

Check Also

Csúcson az elégedettség: a magyarok többsége elégedett a miniszterelnökkel

NEHÉZ LESZ A BALOLDALON MEGTALÁLNI ORBÁN KIHÍVÓJÁT   A magyarok 59 százaléka mondta azt a …