2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Falus Ferenc, a baloldal sztárorvosa 10 éve nem praktizálhat, mert lejárt az engedélye

Falus Ferenc, a baloldal által előszeretettel idézett járványügyi szakértő több mint 10 éve nem tette le azokat a szakvizsgákat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy praktizálhasson – tudta meg a Ripost.
Messze elkerülte azokat a minősítő intézményeket, amelyek előtt rendszeresen vizsgázniuk kell naprakész tudásukról a praktizáló orvosoknak. Mégis naponta nyilatkozik, osztja az észt a járvány idején”
– fogalmaz a Ripost. A lap értesülései szerint 2010 márciusában, azaz már tíz éve lejárt Falus Ferenc orvosi működési engedélye, így nem is praktizálhat, betegek közelébe sem mehet az ellenzék megmondóembere.
A Párbeszéd sztárorvosa még 1975-ben szerzett általános orvosi diplomát – az első két évet Moszkvában sikerült elvégeznie –, majd 1979-ben tett tüdőgyógyászati szakvizsgát”
– írja a lap. Hazánkban csakis az végezhet egészségügyi tevékenységet önállóan, aki az alapképesítés mellett érvényes működési engedéllyel rendelkezik, tehát Falus Ferenc igazából 10 éve nem mehetett betegek közelébe a cikk szerint.A magyar jogszabályok szerint minden egészségügyi szakdolgozónak ötévente meg kell újítania a működési engedélyét, ugyanis csak így biztosítható, hogy egy orvos naprakész ismeretekkel rendelkezzen, ami az eredményes orvosi munka alapfeltétele – beszámol be a lap. Minden orvosnak továbbképzési pontokat kell gyűjtenie, ezzel biztosítva, hogy szakmai tudása ne legyen elavult. A pontok egy részét a szakképesítésének megfelelő munkakörben eltöltött, igazolt munkaviszonnyal szerezheti meg az orvos, a másik részét pedig különböző továbbképzéseken való részvétellel és a tudásszintfelmérőn megszerzett pontszámmal – írja a Ripost.
Falus Ferenc az elmúlt tíz évben képtelen volt teljesíteni ezeket a feltételeket, így teljes bizonysággal állítható, hogy nem rendelkezik naprakész, korszerű orvosi ismeretekkel”
– fogalmaz a lap.Mindezek persze nem nagyon érdeklik az ellenzéket, hiszen a nagy „járványügyi szakértő” rendszeres szereplője a baloldali orgánumoknak, nap mint nap osztja meg megkérdőjelezhető tudását például a Klubrádióban, ahol neves orvosnak titulálják, mint aki jelenkori járványügyi ismeretekkel bír, miközben önállóan igazából egy receptet sem írhat fel, megtévesztve ezzel a hallgatókat – írják.
Én nem dolgozom orvosként”
– válaszolta mindezekkel kapcsolatban a „sztárorvos” a Ripost újságíróinak megkeresésére.Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató