Varga Judit válaszolt a brüsszeli ügynököknek: Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére?

Az igazságügyi miniszter az elmúlt napok támadásai után üzent az EU vezetőinek. Az fáj nekik, hogy a magyar kormány módosítja az alaptörvényt:

Az apa férfi, az anya nő!

Két napja be vannak gőzölve a liberálisok, Jourova vezetésével támadják Magyarországot.

Varga Judit üzenete:

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére?

A magyar kormány határozottan visszautasítja, hogy Brüsszel pénzügyi szankciókkal fenyegesse Magyarországot, vagy bármely más tagállamot, amely meg kívánja védeni a házasság és a család intézményét és azok társadalomban betöltött kiemelt szerepét. Magyarország ahogy eddig sem engedett, a jövőben sem enged semmiféle homályos jogállamisági köntösbe bújtatott zsarolásnak és a magyar kormány továbbra is felvállalja, hogy Magyarország megvédi a házasság intézményét, mint egy férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget.
Visszautasítjuk, hogy a családok és a házasság legmagasabb szintű védelmét bárki a szexuális kisebbségek jogainak csorbításával azonosítsa.
Megdöbbentőnek tartjuk továbbá, hogy a világjárvány második hulláma idején, Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős biztosa a tegnapi napon a tavaszihoz hasonló módon ismét a sikeres védekezést lehetővé tevő magyar rendkívüli jogrendi szabályozást támadta. Tette ezt annak ellenére, hogy a tavaszi fiaskótól eltérően a most elfogatott törvényt a magyar ellenzéki pártok is támogatták. A magyar kormány álláspontja szerint egy ilyen válság idején az uniós intézmények feladata a tagállamok védekezésének elősegítése és a gyors cselekvést lehetővé tevő uniós források azonnali átcsoportosítása és rendelkezésre bocsátása.

Check Also

Orbán Viktor bejelentést tett: jön az ingyenes internet a digitális oktatás mellé

A miniszterelnök kormányrendeletben hagyta jóvá a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedéseket. Ennek egyik eleme, …