2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ismét óriásit hazudott az Index nevű szennyoldal

Tegnapelőtt és tegnap is lebuktak... Meddig még?Szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, tegnap
a Pénzügyminisztériumnak kellett segítenie, hogy a „függetlenobjektív” zászlóshajónak sikerüljön épkézláb információt adnia olvasóinak.
Mint ismert: tegnapelőtt az Index és HVG társtettesként közöltek alternatív valóságot a járványügyi védekezésről, így előbbi médium már visszaesőnek minősült, amikor azt állították címben, hogy „alig csordogál a beígért segítség” a kkv-knak.A pénzügyi tárca a Facebookon cáfolta a balos médium állításait öt (!) pontban:
Az Index „Dühösek a kkv-k: alig csordogál a beígért segítség” címmel ma megjelent – és néhány óra után törölt – cikkében súlyos álhíreket terjesztett, egyetlen adat és állítás sem felelt meg a valóságnak.„
  • Az Index a gazdaságvédelmi célokra átcsoportosított fejlesztési forrásokat vizsgáló írásában azt állította, hogy a pályázati kiírás után majdnem fél évvel még mindig csak 15, 20 a sikeresnek ítélt pályázatok száma. Ezzel szemben a valóság az, hogy a két operatív programon keresztül már közel 4000 vállalkozás nyert el több mint 96 milliárd forint fejlesztési forrást, amely több mint 117 ezer munkahely megtartását támogatja.
  • A cikkben szintén tévesen írtak 50 milliárd forintos pályázati keretről. A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány már 2020 júniusában megduplázta, 100 milliárdra forintra emelte a pályázatok keretét, ahogyan erről a sajtóban is több alkalommal tájékoztatást adtunk.
  • A cikk tévesen állítja azt is, hogy „a kormányzat 2000 körüli pályázattal számolt”. A valóság ezzel szemben az, hogy a Pénzügyminisztérium a pályázati keretnek megfelelően 4000 cég jelentkezésével számolt, ahogyan ennyi pályázat ténylegesen be is érkezett.
  • A támogatói döntések előrehaladásáról az adatok nyilvánosak, bárki számára elérhetőek a palyazat.gov.hu oldalon, ezért különösen sajnálatos, hogy a tájékozódást mellőzve súlyos valótlanságokat közöltek.
 Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató