Egymilliárd forintot így is hozzátett a Fradi a már megkeresett öthöz

Csalódás? Semmi esetre sem. Siker? Ma még nem. Holnap viszont már igen. A Ferencváros rácáfolt azokra, akik az eleve vesztes szerepét szánták neki: összességében megállta a helyét, s szerzett egy pontot. A papírforma érvényesült azzal, hogy a Fradi a negyedik helyen végzett a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjában.

 

Nem csupán szép pillanatai, jó mérkőzései is voltak a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligájában.

Rögtön az első ebbe a körbe tartozik. A Fradi bizony meglepte a Barcelonát, a katalánok 5-1-es győzelme nem fejezi ki pontosan a történteket, a magyar csapat a meccs elején könnyen a vezetést is megszerezhette volna.

Ezt követte a Dinamo Kijev elleni hazai találkozó, amikor 0-2-ről állt fel, s egyenlített 2-2-re az FTC.

A Juventus ellen hazai találkozó, a 4-1-es vereség csalódás volt, ám a „visszavágó” Torinóban majdnem hősköltemény. Két perc választotta el a Ferencvárost a pontszerzéstől, úgy kapott ki 2-1-re.

A Barcelona a budapesti meccset sajnos komolyan vette, s esélyt sem adott a magyar csapatnak, szünetre a 0-3-mal eldőlt a meccs, ez is maradt a végeredményben.

A kijevi 1-0-s vereségért sincs okunk korholni Szergej Rebrov csapatát, hiszen bátran játszott, s ahogy megírtuk, a játékvezető bizony nagyot hibázott, amikor az első félidő derekán nem ítélt büntetőt a Fradinak.

Semmi esetre sem csalódás a Ferencváros szereplése. Sokkal inkább realitás, a papírforma, amit jövőre már most aláírnánk… Amire már csak azért sem vehetünk mérget, mert az NB I-ben, noha a Fradi a favorit, a Fehérvár azért nyilván megnehezíti a dolgát.

A Bajnokok Ligája-szerepléssel a Ferencváros persze jelentős lépéselőnybe kerülhet hazai riválisaival szemben. A csoportkörbe jutás 15,25 millió eurót, azaz 5,3 milliárd forintot ért, s az UEFA ezen felül is fizet. A Dinamo elleni döntetlen például kilencszázezer eurót ért, de jön még pénz az európai rangsorból és a tévéközvetítési jogokból. Egyedül a remélt jegybevétel nagy részétől esett el az FTC is, csakúgy, mint valamennyi klub.

A Bajnokok Ligáját nézni is jó, részt venni benne annál is jobb. Szép lenne megismételni.

A G csoport végeredménye:
1. Juventus 6 5 – 1 14- 4 15 pont
2. FC Barcelona 6 5 – 1 16- 5 15
3. Dinamo Kijev 6 1 1 4 4-13 4
4. Ferencváros 6 – 1 5 5-17 1

Az eredmények
1. forduló (október 20.):
Barcelona-Ferencváros 5-1
Dinamo Kijev-Juventus 0-2

2. forduló:
Ferencváros-Dinamo Kijev 2-2
Juventus-Barcelona 0-2

3. forduló:
Barcelona-Dinamo Kijev 2-1
Ferencváros-Juventus 1-4

4. forduló:
Juventus-Ferencváros 2-1
Dinamo Kijev-Barcelona 0-4

5. forduló:
Juventus-Dinamo Kijev 3-0
Ferencváros-Barcelona 0-3

6. forduló:
Dinamo Kijev-Ferencváros 1-0
Barcelona-Juventus 0-3

 

Forrás: Magyar Nemzet

Check Also

Szoboszlai Dominik a valaha volt legdrágább magyar focista lett

Szoboszlai Dominik lett a legdrágábban elkelt magyar futballista, ugyanis korábban sosem fizettek ilyen sok pénzt …