A belügyi biztos szerint az iszlám terrorizmus nem annyira veszélyes, ő a jobboldaliaktól tart

Ylva Johansson Európában a terrorizmust elsősorban a jobboldalon keresi. Amikor a svéd közrádióban arról kérdezték, hogy a muszlimokhoz köthető terrortámadás után vajon az iszlám terrorizmus-e a legnagyobb fenyegetés Európára nézve, a biztos gyorsan témát váltott.

Cenzúrázná a terrorizmushoz köthető online tartalmakat az EU és már az előzetes megállapodás is megtörtént, azonban ennek formája jelenleg bizonytalan, mivel Ylva Johansson belügyi biztos a terrorizmust elsősorban a jobboldalon keresi.

Hatékony kárpótlást ígér az Európai Bizottság azon felhasználók számára, akiknek az unió új online cenzúra programja törölte a megosztott tartalmait. A megegyezés célja a terrorizmushoz köthető tartalmak leszedése az internetről, és ez lehetővé teszi majd, hogy mind a 27 tagállamban a hatóságok kötelezzék a közösségi média oldalakat, hogy leszedjék az általuk kártékonynak ítélt bejegyzéseket.

A kezdeményezés célja, hogy az EU elkerülhesse a párizsi terrortámadásokhoz hasonló esetek megismétlődését. Ez még nem is lenne gond.


De!

Azonban kérdéses, hogy hol látja a Bizottság ezeket a fenyegető tartalmakat. Az előzetes megegyezés elfogadása előtt, Ylva Johansson belügyi biztos interjút adott a svéd közszolgálati rádiónak, ahol állást foglalt a kérdésben. Amikor arról kérdezték, hogy a muszlimokhoz köthető terrortámadás után vajon az iszlám terrorizmus-e a legnagyobb fenyegetés Európára nézve, a biztos gyorsan témát váltott.

„Látnunk kell, hogy az agresszív jobboldali extrémizmus is egyre nagyobb fenyegetést jelent. Óvatosnak kell lennünk, amikor azt hisszük tudjuk, hogy néz ki pontosan a fenyegetés.”

Forrás: V4NA nyomán

Check Also

Bevándorlók vadásznak rendőrökre a francia külvárosokban

Passzióból rendőröket hívnak ki a francia nagyvárosok bevándorló negyedéből fiatalok, hogy aztán ha a rendőrök …