2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Portlandi lázadások: szélső-jobbosok menetelve, zászlórudakkal verték az antifákat

Nemzetközi sajtószemlénk Lovas István emlékére:

SPUTNIKNEWS

"Imádkozó Patrióták", akiket egy szélső-jobbos csoportosulásnak neveznek az USA-ban antifákat tanítottak móresre

Több mint száz résztvevő a Terry Schrunk Plázánál összegyült, hogy megtartsák a "Szabadság menetét" Joey Gibson szervezésével. A cikk alapján arra jártak az antifák, akiket a tömörülés PVC-ből és fából készült zászlórudakkal rendesen elkalapálták. Az antifa facebook-on szervezte meg az ellentüntetést a Defend PDX" néven.

Ahogy a menetelők a belvárosba tartottak, azt követően történt meg az összecsapás. A rendőrség paintball fegyvereket és paprika spray-t vetett be annak érdekében, hogy véget vessenek a harcoknak. Joey Gibbson szerint "jók" voltak az összecsapások.

A verekedést követően négy tüntetőt vettek őrizetbe.


LEPARISIEN

Kitoloncolással fenyegetik őket, mert egy különleges bort állítottak elő

Franciaországban két japán bortermelőt ki akarnak utasítani, miközben életképtelen arabokat és feketéket ezrével fogadnak be.

Rié és Hirofumi Shoji, a japán házaspár 100 000 euróval szállt be a családi vállalkozásba és 500 000 euró hitelt vettek fel a banktól.

Közölték:

"Ha Franciaország nem akar minket, akkor elmegyünk..."

VOICEOFEUROPE

A német állam be akarja tiltani a késeket, ahogy a késelések elszabadultak

Észak-Rajna Vesztfália belügyminisztere be akarja tiltani a késeket, amennyire csak lehet.  Herbert Reul, az alábbi nyilatkozatot adta Tag 24 jelentéseire reagálva a számos késelést tartalmaz.

Akárhol is vagy be kellene tiltani a kések használatát”, mondta Reul a Reinhisce Postnak. „Több mint tíz késes incidens jut egy napra Észak-Rajna Vesztfáliában.” 

Egy késes támadás Lünenben, egy véres gyilkosság Viersen-ben, késelések történnek a tartomány szerte.

Ezek a problémák a rendőrség számára is veszélyessé válnak. A tartomány belügyminisztere cselekedni akar a kések ellen. Először tiltják be a dortmund-i vasútállomáson a késeket a növekvő erőszak miatt. Péntek este 6 órától Szombat reggel 7 óráig és Szombat este 6 órától és Vasárnap reggel 7 óráig a sokkolók, riasztó pisztolyok és kések ki lesznek tiltva. A rendőrség reagálni kíván a késelésekre is.

A szövetségi rendőrség, már gyanút fogott a növekvő késes támadások száma miatt. Kemény dolog az, hogy nincs olyan nap, amelyről ne szóljon rendőrségi jelentés a késestámadásokról, vagy halálra szúrásokról.


DW.COM

Dél-Korea forrong az érkező muszlim-menekültek miatt

 Több mint fél millióan aláírtak egy petíciót, hogy az ország úgy végezze be, mint Németország vagy az Egyesült Királyság.

A vita akkor kezdődött el, amikor Jeju szigetére megérkezett 1000 menedékkérő Jemenből. Kihasználták  a vízum megszüntetésére irányuló program előnyét, ami annyit jelent, hogy az országba, ugyanis ez a vízum mentesség 186 ország állampolgárának megengedte, hogy turista vízum nélkül beléphessenek Dél-korea felség-területére.

Érdekességként felveti a cikk, hogy egyből menedéket követeltek a Jemeniek, ugyanis 950 ember turistaként érkezett az országba egy hónapon belül. (Dél-Korea is megtanulja George Soros nevét) Az elbírálási folyamat évekbe is telhet, addig az országban maradhatnak az új koreaiak. „És a helyiek aggódnak” - mondta Hank Kim, aki a Fő utazási irodának tulajdonosa.

„Olvastunk azokról a problémákról, amiket a migránsok okoznak Európában főleg Franciaországot és Németországot beleértve, és nem akarunk úgy járni, hogy itt is hasonlóak történjenek.”

Azt is hangoztatta, hogy a muszlim-kultúra össze nem egyeztethető a koreaival, inkább a saját kultúrájukat viszik be mint, hogy elfogadják az ország kultúráját. A gazdasági migránsok kihasználják az egészségügyet és egyéb juttatások adta előnyeit, így a koreaiak sarokba szorítják.

Song Young-chae egyetemi professzor szerint, vannak muszlimok Dél-Koreában, akik koreai nőket vettek feleségül, de még azok is megpróbálják a közelben lakókat a muszlim-hitre téríteni. Tavaly csak 121 embert nyilvánítottak hivatalosan menekültté a 9942 menedékkérőből.


EURONEWS

A Rothschildok bábja, aki ma francia elnök per pillanat és Emmanuel Macron néven szólítják, kijózanító leckét adott egy tinédzsernek, amikor egy iskolai ünnepély után - amin Macron is részt vett - a fiú azt kiabálta neki: - "Mi újság, Manu?"

Macron ezt hallva odament a diákhoz, és azt mondta: - "Nem, nem csinálhatsz így, abszolúte nem, nem, nem."

A fiú láthatóan megilletődött, és elnézést kért, de az elnök nem hagyta ennyiben a dolgot. Íme Macron: - "Most egy hivatalos ünnepélyen vagy, úgyhogy viselkedj! Mondhatsz butaságokat, de ma a Himnuszt és a Partizánok énekét kell énekelni. Engem pedig elnök úrnak, vagy uramnak szólítasz, rendben?" A fiú erre láthatóan megszeppenve azt mondta: - "Rendben uram." Macron azonban folytatta, mondván: - "Na ugye. A dolgokat rendesen kell csinálni. És mielőtt nekiállnál forradalmat csinálni, előbb szerezz egy diplomát, és tartsd el magadat, rendben? És akkor majd kioktathatsz engem."


RT.COM

Európa is újabb 300 milliárd dolláros büntetővámok bevezetésével fenyegette meg az USA-t, ahogy a kereskedelmi háború eszkalálódik

Az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium brüsszeli kirendeltségének eljuttatott írásban figyelmeztették Washingtont, hogy az európai autókra kivetett büntetővámok elsősorban "az amerikai gazdaságra (is) hátrányosak lesznek."

A 11 oldalas dokumentum szerint a hozzáadott 25%-os behozatali büntetőtarifa, amit autókra és autóalkatrészekre vetnek ki elsődlegesen az USA GDP-jét érintik majd rosszul.


RT.COM

India Védelmi Tanácsa minden amerikai nyomás ellenére jóváhagyta az S-400-as légvédelmi rendszer beszerzését Oroszországtól

Bár Washington következményekkel fenyegette meg Indiát, Új-Delhi mégis zöld utat adott az orosz légvédelmi rendszer felállításához.

"Ennek a technológiának a beszerzése attól félek limitálni fogja azt a mértéket, melyben az USA kényelmesen érzi még magát, hogy saját technológiákat adjon át, bármelyik országról is legyen szó." - mondta az amerikai fegyveres erők bizottsági elnöke Mac Thornberry még májusban, hozzátéve, hogy

"Bármelyik ország, amelyik azt a rendszert szerzi be, csak bonyolultabbá teszi az USA-val való kompatibilitást és együttműködést."

Vadhajtasok.huIN MEMORIAM LOVAS ISTVÁN
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató