Vadhajtások

Lerombolták a keresztet Leszboszon, mert nem tetszett a migránsoknak

Néhány nappal ezelőtt egy hatalmas beton keresztet romboltak le Leszbosz szigetén Apelli sziklás partjánál, miután egy együttélési csoport szerint az sértő a nem keresztény migránsokra nézve. 

A kereszt elhelyezése negatív reakciókat váltott ki a segélyszervezetektől, akik levelet küldtek Leszbosz kikötőügyi miniszterének és a polgármesternek, amelyben kijelentették, hogy a keresztet azért helyezték oda, hogy a bevándorlókat távol tartsák az úszástól.

Ahogy a levélben írják,

néhány nappal ezelőtt egy hatalmas keresztet helyezttek el, hogy megakadályozzanak más embereket (menekültek és migránsok) abban, hogy odajöjjenek úszni. Ez a cselekmény többnyire sértő a kereszténység szimbólumához, ami a szeretet és az áldozat szimbóluma, nem pedig a rasszizmusé és az intoleranciáé. “

Majd kérik a levélben, hogy szabaduljanak meg ettől a helytelen vallási szimbólumtól. Néhány nappal később a keresztet éjszaka lerombolták.

A segélyszervezet közleménye komoly reakciókat váltott ki a helyi lakosoktól, akik úgy gondolják, hogy ez a sziget lakosai többségének vallási meggyőződésével szemben áll.

Forrás: Origo