2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Besz@rás: Demeter Márta apja Jobbik-párttag! Lánya büszke rá!

Újabb fejlemény Demeter Márta Jobbik-párttag édesapjának ügyében, hogy kiderült, ismerte őt Varga-Damm Andrea, Simicska Lajos korábbi ügyvédje. A jobbikos politikus jó ideje barátian viszonyul az időközben az LMP társelnökévé választott Demeterhez, így gyanítható, hogy azonos célért dolgoznak. Az Origo szerint minden jel arra mutat, hogy komoly erőcsoportok vannak mind a Jobbikban, mind az LMP-ben is, akik a két szervezet közelítésén dolgoznak.
Az Origo számolt be arról a különös összefonódásról, miszerint Demeter Mártának, az LMP újdonsült társelnökének az édesapja a Jobbiknak a tagja, ahová még a párt radikális időszakában, 2011 júliusában lépett be. Ez onnan derült ki, hogy a portál kérdésekkel fordult a zöldek sajtóosztályához, miután kiszúrtak egy televíziós beszélgetést, amiben Pörzse Sándor, korábbi jobbikos országgyűlési képviselő erről beszélt. A politikust felkavarhatta az ügy, hiszen érdeklődésünket követően Facebook-oldalán a következő gondolatokat posztolta.
Édesapám lánya vagyok, és büszke vagyok rá!
A hozzászólók közül többen nem értették, hogy miért írta ki ezt az LMP-s politikus. Viszont akadtak olyanok is, akik sejtették, hogy miről lehet szó.Varga-Damm Andrea baráti viszonyt ápol az LMP friss társelnökével"Ismerem az édesapádat. Nagyon jó ember. Kérlek, add át neki, hogy Jucus Kőbányáról szeretettel gondol rá" - írta Demeter bejegyzése alatti hozzászólásában Zigó Judit, aki a Jobbik kőbányai jelöltje volt a 2010-es önkormányzati választáson. A dolog pikantériája, hogy Demeter Márta is Kőbányán indult, csak éppen az LMP színeiben, és az idei áprilisi országgyűlési választáson. Zigó amúgy alaposan be van ágyazva jobbikos körökbe, hiszen a Vona-Szabó Krisztina (Vona Gábor felesége) főszerkesztésével működő IgenÉlet nevű internetes portál munkatársa volt. Az azóta befuccsolt oldal impresszumában rajta kívül olvasható továbbá Vona Gábor feleségének testvérének, egyben Vona volt titkárságvezetőjének, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő feleségének, és az azóta megszűnt, Jobbik-közeli Barikád újságírójának a neve is. Talán még Zigó kommentjénél is érdekesebb, hogy posztját kedvelte Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője. Ez arra utal, hogy személyesen ismeri Demeter Márta édesapját, amiből azt a következtetés lehet levonni, hogy a Demeter-család igencsak jó kapcsolatot ápol vezető jobikkos politikusokkal, ami a két párt korábbi viszonyát ismerve, több mint fura. Nem ez volt az első olyan alkalom, amikor Varga-Damm módfelett barátian viszonyult az LMP politikusához. Amikor Demeter hazugságára fény derült, és védekezésképpen billentyűzetet ragadott, a jobbikos politikus elsők között a következő sorokkal biztatta őt közösségi oldalán:
Mártikám! Ez is csak azt jelenti, hogy számítasz. Számolni kell Veled. Azért próbálnak bántani, felelősségre vonni a semmiért. Úgy kenterbe vered ezt a sok lusta hivatalnokot, hogy csak kapkodják a fejüket.
A magyar politikában szokatlan jelenség, hogy két párt között ekkora "átjárás" legyen. Ahhoz, hogy letisztuljon a kép, és érthetővé váljon a történet, két fontos dolgot kell kibontani. Varga-Damm Andrea egyértelműen a Simicska-éra alatt kapott fontosabb szerepet a Jobbikban, így róla semmiképpen sem lehet úgy beszélni, mint aki már a párt radikális korszakánál is jelen lett volna. Sajtóértesülések tudni vélik, hogy a politikus egy időben a milliárdos vállalkozó ügyvédje volt, ezt látszik alátámasztani, hogy többször lehetett látni a társaságában, leginkább a veszprémi kézilabdacsapat mérkőzésein. A politikus a Jobbik 2018-as országos listáján az ötödik helyet kapta, minden bizonnyal Simicskának köszönhetően. A vállalkozó közel sem zárkózott el annyira a zöldpárthoz való közeledéstől, mint ahogy az megfigyelhető volt a párt radikális korszakában. Varga-Damm is ezt a szellemiséget képviseli, sokan fontos szereplőnek tartják a párt balratolódásában. A Magyar Idők korábban arról cikkezett, hogy Volner Jánosékhoz hasonlóan a politikus is otthagyhatja a párt képviselőcsoportját, és egy új balliberális frakció alapításának látna neki. Másrészről Demeter Márta szerepe is meglehetősen érdekes. Ismert, politikai pályafutása a Magyar Szocialista Pártban (MSZP) kezdődött, majd a leszállóágban lévő szervezetet otthagyva az LMP-be ejtőernyőzött, ahol villámkarriert futott be. Demetert nemrég a párt női társelnökének választották, ami sokakból ellenérzést váltott ki: két alkalommal is megtorpedózták a pártba való felvételét. Így meglehetősen ellentmondásos módon lett a zöldek vezetője. Annak fényében meg különösen, hogy független képviselői időszakában hírbe hozták a Jobbikkal. A Magyar Idők arról írt, hogy a szocialista politikusok között elterjedt a hír, hogy Demeter a Jobbik-frakciójába ülne át, amint letelik az a hat hónap. Akkor nem sokan tulajdonítottak nagy jelentőséget a hírnek, de a mostani politikai mozgások fényében új megvilágításba kerülhet. Demeter Mártának és családjának Varga-Damm Andreával való jó kapcsolata rávilágít arra, hogy komoly erőcsoportok vannak a Jobbikban, és az LMP-ben is, akik a két szervezet közelítésén dolgoznak. Az még kétesélyes, hogy tényleg lesz-e együttműködés az egykori ellenségek között. Viszont az tény: az Origo információi szerint Demeter Márta tulajdonképpen a milliárdos Simicska Lajos embere. Az ő tudtával került az LMP-be. Forrás:Echo TV, Origo
     
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató