Vadhajtások

Rémálommá vált a centenáriumi utazás egy osztálynyi iskolásnak

Két éjszakát is szállás nélkül töltöttek Gyulafehérváron.

Felfoghatatlan, mi lehetett annak a pedagógusnak a fejében, aki úgy indult el egy osztálynyi iskolással a gyulafehérvári centenáriumi ünnepségre, hogy a fogcsikorgató hideg ellenére nem foglalt szállást, és semmilyen ellátást nem biztosított a gyermekeknek.

A 22 fős gyermekcsoport és tanáruk november 30-án hajnalban, vonattal érkezett az egyesülés városába. A hétórás vonatozás után az állomáson várták meg a reggelt, majd részt vettek a gyulafehérvári nagygyűlés évfordulója alkalmából szervezett ünnepségeken. Este az ortodox székesegyházban maradtak, ahol egy koncertet hallgattak meg.

Az utazást szervező vallás- és történelemtanár a Digi 24-nek elmondta, az eredeti elképzelés szerint vasárnap reggel 9-kor indultak volna vissza, de a gyerekek fáradtak voltak, ezért a hajnali 3 órakor induló vonattal is számoltak. A hideg miatt döntöttek úgy, hogy a templomban maradnak. Többen elaludtak a padsorok között, egy gyermek eszméletét vesztette, ekkor hívták ki a mentőt.

A mentősök a helyszínen szembesültek azzal, hogy egy 22 fős gyermekcsoport és tanáruk tartózkodik a templomban, akik két napja nem aludtak. Ezek után több mentőautó érkezett és minden gyermek egészségi állapotát felmérték. A fiút kórházba szállították kivizsgálásra, a csoport többi tagját pedig a helyi főgimnáziumban szállásolták el, ahol – a december elsejei ünnepségre érkező látogatókkal számolva – már korábban felkészültek rá, hogy szükség esetén az iskola átalakítható legyen rögtönzött kórházzá. A csoportnak meleg ételt is biztosítottak, írja az Agerpres.

Az ügy körülményeit még kivizsgálják, valószínűleg a tanár ellen eljárás indul.

Forrás: Foter.ro