2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Megkéselték az észak-lengyelországi Gdansk polgármesterét

A lengyel média közlése szerint megkéselték az észak-lengyelországi Gdansk polgármesterét, Pawel Adamowiczot vasárnap este egy jótékonysági célú rendezvényen. A politikust újra kellett éleszteni, majd kórházba szállították,- adja hírül az Origo.
Megkéselték Gdansk polgármesterét. Pawel Adamowiczot egy "éles tárggyal" támadták meg az egyik legnépszerűbb lengyelországi karitatív gyűjtést záró ünnepségen.Egyelőre nincs tudomása a polgármester állapotáról.A lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info) úgy tudja, hogy késelés történt, az elkövetőt őrizetbe vették. A TVN24 kereskedelmi hírtévének a gdanski rendőrkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a támadó egy 27 éves férfi volt. Mindkét hírtévé úgy tudja, hogy Adamowicz állapota súlyos, elkezdődött a műtétje.   A TVN24 szerint Adamowiczot egy vagy két késszúrás érhette.
Adamowicz több ciklus óta vezeti Gdansk városát polgármesterként. A jelenleg az országos szinten ellenzékben lévő Polgári Platform alapító tagja, a tavaly októberi helyhatósági választásokon független jelöltként választották újra. A támadást Andrzej Duda államfő, Mateusz Morawiecki kormányfő és Joachim Brudzinski belügyminiszter azonnal elítélte.
Utasítottam Joachim Brudzinski belügyminisztert, hogy folyamatosan tájékoztasson a helyzetről
- írta Morawiecki a Twitteren. Joachim Brudzinski
a legsúlyosabb elmarasztalást megérdemlő tettnek, elképzelhetetlen barbárságnak 
minősítette a támadást.  Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató