2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Már a Frontex szerint is hatékony Salvini határvédelme

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) frissen közzétett felmérései alapján elképesztően megcsappant a migránsok száma, mióta a Matteo Salvini-féle bevándorlásellenes kormány vezeti az országot. A Földközi-tengeren érkező migránsok száma 2017-ben még 118 962 fő volt, 2018-ban viszont már csak mindössze 23 276. Ez nagyjából 80 százalékos esésnek mondható.

Az olasz bevándorlásellenes fordulat tehát azt eredményezte, hogy 2012 óta a legalacsonyabb az országba érkező migránsok száma. Érdekes ellentétet mutat Spanyolország, amelynek jelenleg még bevándorláspárti, szocialista kormánya van: 2018-ban 157 százalékkal több migráns érkezett az országba a tengeren keresztül.

Az olasz szenátus alelnöke, Roberto Calderoli szerint noha a Frontex igyekszik nem megnevezni az olasz belügyminisztert jelentésében, a dokumentum egyértelműen Salvini sikerességét támasztja alá.

Ez bizonyítja, hogy a Salvini miniszter úr által eszközölt bevándorláspolitika konkrét eredményekkel szolgál. Így menthető meg több élet, és ezt a Frontex is elismeri, amely azt írja, hogy a Líbiából történő kihajózások 87 százalékkal csökkentek."

Mint mondta, ezek a számok mutatják meg, mekkora különbség is van a jelenlegi olasz kormány, és a korábbi, baloldali vezetés között, amely öt év alatt 600 000 migránst hívott be az országba.

A Frontex kimutatása összhangban áll az olasz belügyminisztérium adataival, amelyek szerint 2018 januárja óta 95 százalékkal csökkent a migránsok száma – összegzi az Il Giornale.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató