2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

Marléne Schiappa érdekes megállapítása szerint az azonosneműek házassága ellen tiltakozó Manif Pour Tous szervezet kísértetiesen hasonlít az iszlamista radikálisokhoz.

A francia parlament nemi egyenlőségért felelős államtitkára szerint a törvény előtt elismert homoszexuálisok közötti házasság ellen való tiltakozás ideológiája nagyon közel áll ahhoz, amelyet az Iszlám Állam terroristái is vallanak.

Míg az közelmúltban olyannyira megnőtt az antiszemita támadások száma a bevándorláspárti kormánnyal rendelkező Franciaországban, hogy a zsidók szabályosan menekülnek Párizs külvárosaiból, az államtitkár szerint ennél még nagyobb problémát jelentenek a megnövekedett homofób támadások. Szerinte a "szélsőjobboldali nép" és az iszlamisták ebben a harcban egyesülnek.

Shiappa szerint a La Manif Pour Tous direkt a bevándorlók által lakott területeken „kampányol” a homoszexuálisok házassága ellen, hogy ezzel is "elnyerje a bevándorlók szimpátiáját".

A mozgalom persze nem hagyta szó nélkül az őket ért vádakat és sajtóközleményben reagált a megjegyzésekre, mondván, hogy hivatalos bírósági panaszt nyújtanak be Schiappa ellen.

Ezek a botrányos megjegyzések sértik a francia emberek millióit, akik 2012 óta mobilizálják a családot, ami a szolidaritás és a menedék első helyét jelenti a legsebezhetőbbek számára. Továbbá ezek a megjegyzések sértik az iszlám terrorizmus áldozatait is"

- írták.

A nemi egyenjogúságért felelős államtitkár legutóbb egy francia közéleti talkshow-ban keveredett vitába Jean-Claude Van Damme belga színésszel, akkor is az azonos neműek közötti házasság miatt volt a nézeteltérés. A két fél akkor szólalkozott össze, mikor az akciósztár elmondta, ő bizony a tradicionális családmodellben hisz, ugyanis szerinte fontos kérdés, hogyha minden fiú fiúval kezd házasodni, és minden lány lánnyal, akkor hogyan lesznek majd gyerekeink, azonban mindez nem tetszett az államtitkárnak.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató