2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Dárdai távozik a Herthától

A magyar vezetőedző a szezon végén távozik a berlini futballklub első csapatától. A Hertha BSC közleményében jelezte, hogy az elválásról közösen állapodtak meg a magyar szakemberrel.

A korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány 2015 februárja óta irányítja a Herthát, melynek 1997 és 2011 között a játékosa volt. Csapata, amely az elmúlt öt fordulóban kikapott, öt körrel a bajnokság vége előtt 11. a Bundesligában.

A tavaszi szezonban hagyományosan gyengén szereplő Hertha idén különösen nagy gödörbe került: egymás után öt meccsen kapott ki, a legsúlyosabb, 5-0-s vereséget az RB Leipzigtől szenvedte el. Dárdai a mérkőzés után azt mondta, az volt karrierje legsúlyosabb bukása.

A Hertha közleményében az olvasható, hogy a döntés a csapat helyzetének átfogó elemzését követően született meg: a felek arra jutottak, hogy a vezetőedző-váltás lehet a jó döntés.

A döntés után Dárdai azt nyilatkozta, nagyon intenzív és eseménydús éveken van túl a Hertha első csapatával, hálás azért, hogy lehetőséget kapott vezetőedzőként a klubnál, és büszke mindarra, amit elértek. „Néha azonban elérkezik a változás ideje, én pedig mindig is hangsúlyoztam, hogy a Hertha BSC legjobb érdekeit tartom szem előtt, mert a Hertha mindig az otthonom lesz” – idézte a közlemény a magyar trénert.

A szezonból hátralévő öt meccsen még Dárdai és a stábja irányítja majd a csapatot. Az edző általános szerződését nem bontották fel, marad a klubnál, az utánpótlás irányítását bízzák rá.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató