Vadhajtások

Szanyi kapitányban maradt még kritika, újabb leveleket fog írni

Folytatja a levélírást Szanyi Tibor – ezt ígérte reggel a Kossuth Rádióban. A szocialisták számára történelmi kudarccal végződő EP-választás óta már három nyílt levelet írt, amelyekben válogatott jelzőkkel bírálta saját pártját és párttársait. Az MSZP vezetése pár napja „utolsó figyelmeztetést” küldött Szanyi Tibornak. De úgy tűnik, hogy ez nem hatotta meg – közölte az M1 Híradója.

Maradt még olyan kritika, amit nem írtam meg az MSZP-nek” – üzente Szanyi Tibor párttársainak a Kossuth Rádió műsorában. A politikus rövid időn belül három kritikus hangvételű levelet is írt a tagságnak. Ezekben a szocialisták európai parlamenti eredményét „förtelmes kudarcnak”, a pártot pedig „élő halottnak”, „degenerálódó belterjes klubnak” és „korrupt bandának” nevezte. Szanyi Tibor most arról beszélt, hogy az MSZP-nek magáért kellett volna kampányolnia, nem pedig más pártoknak.

 

Az EP-választás eredménye a tagság egy részének sem tetszik, sajtóhírek szerint többen fontolgatják azt, hogy a párt egyesüljön a Demokratikus Koalícióval. Az ATV.hu arról írt, hogy van, aki átülne Gyurcsány Ferencék parlamenti frakciójába, és arról is lehet hallani, hogy a két pártot úgy egyesítenék, hogy bevezetnék a társelnöki pozíciót. Ebben a felállásban az egyik vezető Tóth Bertalan, a másik pedig Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára lenne.

Forrás: Híradó