2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Egyre többen támogatják a zsidók éttermi kiszolgálásának korlátozását Amerikában

Öt év alatt 12-ről 19 százalékra emelkedett azon amerikaiak csoportja, amely megengedné a kisebb cégeknek, hogy ne szolgáljanak ki zsidókat, amennyiben az sérti a vallási meggyőződésüket. A fehér evangéliumi protestánsok között megduplázódott az ezt támogatók aránya: a 2014-es 12 százalékról 24 százalékra emelkedett – írta a Jerusalem Online nyomán a Neokohn.

A fehér mainstream protestánsoknál 11-ről 26 százalékra, a katolikusoknál 10-ről 20 százalékra, a nem fehér protestánsoknál 14-ről 19 százalékra emelkedett a támogatók aránya. A nem vallásosak csoportjában nem történt változás, 5 éve és most is 11 százalékuk támogatná. A republikánus szavazók 24 százaléka, a demokrata szavazók 17 százaléka ért egyet azzal, hogy a kis cégeknek meg kellene engedni, hogy vallási okokból visszautasíthassák zsidók kiszolgálását.

A szavazásból kiderült, hogy nagyobb hajlandóság mutatkozik az LGBT, a muszlim vagy az afro-amerikai közösség elfogadására, mint az izraelita vallásúakéra. Bayer Zsolt kommentálta a hírt:Forrás: Neokohn
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató