2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A 15 éves Jakub Baryla egymaga megállította a plock-i Pride-ot

[fb_button]

Mint ismert idén már harmadik alkalommal vonultak fel a homoszexuálisok. Varsó, Bialystok után a legutóbbi helyszín Plock volt. Egy 15 éves fiú "vitte el a showt", aki fogott egy feszületet és megálljt parancsolt a deviánsoknak.

"Olvastam a médiában, hogy a tettemmel a politikai karrieremet szolgálom. Ez nem igaz, és ez engem nem érdekel. Nem akarok politikus lenni. Pap szeretnék lenni."

- Jakub Baryla (15 éves), Lengyelország

 

A wpolityce.pl weboldalnak nyilatkozva a fiú elmondta, eleinte nem akart kiállni az LMBT Pride felvonulással szemben

"a közösségi következményei miatt: féltem, hogyan reagálnak majd rá az emberek".

Jakub akkor gondolta meg magát, amikor meglátta, hogy a Plock városában rendezett Pride felvonuláson a Czestochowai Szűzanya képét viszik, amin a Szűzanya glóriáját szivárvány színűre rajzolták át.

"Kértem egy keresztet egy plocki plébánia papjától. A pap attól tartott, hogy az ateisták majd meggyalázzák a Szent Keresztet, de azért mégiscsak adott nekem egy feszületet. Szerettem volna, ha minél több ember látja a gesztusomat. Szerettem volna, ha reagálnak rá, ha beszélnek róla. Először a kereszttel a kezemben a rendőrsorfal elé álltam, ami a menetet védte. Később leültem a járdára, és latinul imádkoztam a Salve Reginát. Isten Anyjához imádkoztam, a tisztaság ideáljához. Rendőrök jöttek oda hozzám, és kérték, menjek el onnét. Én azt mondtam nekik: nem tehetem, mert a menet résztvevői a katolikus hitemet sértik, és meggyalázzák a lengyel zászlót azzal, hogy szivárványt rajzolnak rá." Sajnos az akciója nem járt sikerrel, mert a rohamrendőrök vitték el...

Forrás: Katolikus Válasz FB oldal nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató