2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A homoszexuálisok hetét ünneplik Belgrádban szeptemberben

[fb_button]

A „Büszkeség Hete” elnevezéssel szeptember 9-től 15-ig Belgrádban kerül megrendezésre az LGBT-közösség (leszbikusok, homo- és biszexuálisok és transzneműek) nagy ünnepélye.

Az ünnepségsorozat a „Nem mondok le róla” szlogenű sétával és felvonulással ér véget 15-én – jelentették a szervezők. Marko Mihailović, a belgrádi Pride képviselője közölte, hogy a sétára 15-én 17 órakor kerül sor, mégpedig a Slavijától a Manjež-parkig.

Mihailović hangsúlyozta,

„senkinek sem küldenek névre szóló meghívót, de elvárják, hogy az eseményen megjelenjen Ana Brnabić kormányfő, és azok a kormányminiszterek, akik foglalkoznak az LGBT-populáció jogaival.”

A „Büszkeség Hete” rendezvénysorozat keretén belül mintegy 60 eseményre kerítenek sort, amelynek egyik legfontosabb állomása a „Balkan Pride” (legalábbis a szervezők szerint), ahol a balkáni országokban megrendezett melegfelvonulásokról nézegethetnek képeket az érdeklődők!

A szerb főváros hétfői képviselő-testületi ülésén elhangzott, hogy Belgrád a 2022-ben rendezendő Euro Pride öt házigazdajelöltjének egyike.

Remélhetőleg „büszkék” erre (is).

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató