2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Bayer Zsolt - Bocsánatkérés?

[fb_button]

„Pénteken Bayer Zsoltnak lehetősége nyílik bocsánatot kérni Nagy Blankától” – harsogja az összes ellenzéki (hír?)portál. A nyilvánosság nyilvánvalóan Nagy Blanka ügyvédjének, Litresits Andrásnak köszönhető, aki amúgy szimpla MSZP politikus.

Nemrégiben készítettem interjút Kincses Előddel, aki kifejtette abbéli nézetét, miszerint egy ügyvéd minden körülmények között függessze fel ügyvédi tevékenységét, ha politikai pályára lép, mert a kettő együtt nem fér össze, de Kincses Előd biztos egy régebbi iskolát képvisel.

Szóval Litresits elintézte, hogy kellően be legyen harangozva ez a per. Neki ez így etikus. Lelke rajta (bár az nincs neki).

És akkor néhány szó erről a perről és a bocsánatkérésről.

Nagy Blanka azért perelt be, mert baromnak, kreténnek, ócska kis prolinak neveztem. A bíróságtól első körben olyan levelet kaptam, amely szerint elutasítják a keresetét, mivel közszereplőként ezt tűrnie kell. Ezt a szocialista politikus megfellebbezte, azzal az indokkal, hogy meg kell vizsgálni, vajon tényleg közszereplő-e a mi Blankánk. Ezt a fellebbezést elfogadták, és most megyünk a Markóba.

Akkor pedig nézzük ezt a közszereplő dolgot!

Nagy Blanka elment egy politikai tüntetésre (bocsánat, nem egyre, többre), ott pedig felment a színpadra, és a tüntetés bejelentett szónokaként politikai beszédet mondott. Nem kényszerítették, nem lökdösték fel, nem véletlenül keveredett oda, tudatosan tette, amit tett, ott akart lenni és beszélni akart.

Aki egy politikai tüntetésen politikai szónoklatot tart a nagy nyilvánosság előtt, az közszereplővé válik. Abban a pillanatban. Nagy Blanka pedig a lehető legnagyobb nyilvánosságot vállalta és kapta ezzel a fellépésével.

Ezt követően Nagy Blanka az ellenzék sztárja lett. Repítette a bunkóság szele, egymásnak adták a 444 meg a HVG-féle „műhelyek”, de természetesen szigorúan, mint „18 éves diáklányt”.

Aztán elhívták az MSZP kongresszusra, beült az első sorba, maga Timmermans hívta magához, fotók, interjúk, miegyéb. Utána tiszteletét tette a DK kongresszusán is, sőt, beszédet mondott. Majd belépett a Momentumba, s a szép lila színekben önkormányzati képviselőségre pályázik éppen.

De Litresits szerint természetesen nem közszereplő.

Remélem, holnap (vagy inkább egy későbbi tárgyaláson) kiderül végre, hogy akkor ki is a közszereplő…

S akkor néhány szót arról, mit is mondott Nagy Blanka, amitől hős lett ezeknek.

Azt mondta (Áderről? Kövérről? Nem emlékszem és mindegy is!), hogy „az a bajszos fasz lépjen hátra egyet, és bassza arcon magát”.

Ezt úgy szokták aposztrofálni ezek, hogy Nagy Blanka „keresetlen szavakkal illette a hatalmon lévőket”.

Aha.

Arra még nem jöttem rá, vajon a „bajszos fasznak” mi lenne a megfelelője Nagy Blankára vonatkozóan, bár ötleteim vannak. De hogy a barom, kretén proli nem ilyen durva, az is biztos. De a lényeg persze nem ez. Hanem az, hogyha az érintett beperelné Nagy Blankát, akkor a szocialista politikus, másodállásban ügyvéd Litresits ott állna védence mögött, és a szólás-, vélemény- valamint lelkiismereti-szabadság lángpallosú csicskásaként harsogná, hogy ezt a közszereplőknek tűrniük kell.

Mert ezek ilyenek.

„Orbán egy geci” – ez a legnagyobb szellemi teljesítményük.

„Orbán geci, Áder nyeli” – ilyeneket írnak fel a transzparenseikre, ez alatt vonulnak körbe-körbe a városon, de ha valaki elküldi őket a picsába, akkor megsértődnek és elszaladnak a bíróságra.

Mert meggyőződésük szerint nekik mindent lehet, de velük szemben semmi sem megengedett. Közszereplőként harsogják ocsmányságaikat szerteszéjjel, beszédeket mondanak, politikai kongresszusokra járnak, politikusokkal parádéznak, képviselőnek jelöltetik magukat, de ha visszaszólsz, hirtelen visszaváltoznak „18 éves diáklánnyá”, és picsogva panaszkodnak, hogy őket bántják a csúnya politikusok meg a csúnya publicisták.

Safe space generáció, mamahotel, se felelősség, se becsület, se ész, se felelősségvállalás, csak gecizés meg faszozás. És ehhez az egész ocsmánysághoz azonnal akad pártfogónak ügyvédnek álcázott politikus, meg politikusnak álcázott politikus, akik kihasználják ezt a szerencsétlent is.

Bocsánatot kérni?

Abban a pillanatban, ahogy Nagy Blanka bocsánatot kér mindazoktól, akiket aljas módon, gusztustalanul megsértett. És ha Litresits bocsánatot kér, az se lesz nagy baj. Akkor majd eltöprengek rajta.

Forrás: Badog.blogstar.com

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató