2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Több ezren virrasztanak a két meggyilkolt rendőr emlékére

A Dominikai Köztársaságból származó migránsok öldöklése megrázta Olaszországot. Két rendőr életét vették el az amokfutók.Mint ismert a 29 és 31 éves férfit motorlopás miatt hallgatták ki a Trieszt belvárosában található rendőrségi épületben. A fiatalabb követte el a lopást, idősebb fivére pedig - sajtóértesülések szerint - családtagként volt jelen a kihallgatáson. A fiatalabb testvér kikéredzkedett a mellékhelységbe, és ott elvette a fegyvert az őt felügyelő rendőrtől.A bűnöző tüzet nyitott a közelben álló rendőrökre:
kettőt lelőtt, egy harmadik társukat megsebesítette.
Több ezren rótták már le a kegyeletüket: [caption id="attachment_38726" align="alignnone" width="700"] Trieszt[/caption]   Luigi Di Maio külügyminiszter, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt vezetője kijelentette,
aki a hatóságok képviselőit támadja, mindegyikünkre támad.
Matteo Salvini volt belügyminiszter, a Liga vezetője közösségi bejegyzésében hangsúlyozta, hogy
az elkövetők semmilyen kegyelmet nem érdemelnek.
Az olasz rendőrszakszervezet szerint az olaszországi hatóságok képviselőinek nagyobb állami támogatásra van szüksége, hogy ne váljanak a bűnözők céltáblájává. Trieszt polgármestere Giuseppe Dipiazza szombatra városi gyásznapot hirdetett meg.Ezekben a percekben is tart a virrasztás a trieszti rendőrkapitányság előtt: Rómában a kollégák külön megemlékeztek a meggyilkolt társaikról:
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató