Vadhajtások

Tusup hiába készült, Hosszú Katinka tizennégy másodpercet vert Budapesten ex-férje új üdvöskéjére

Nagyon készült Shane Tusup a budapesti visszatérésére, de egyelőre csalódott lehet: új üdvöskéjének, az olasz Cusinatonak esélye sem volt Hosszú Katinka ellen, aki simán megnyerte a 400 méter vegyest a magyarországi világkupán. Hosszú tizennégy másodpercet vert a nagy tehetségnek számító olaszra, akit Tusup bevallottan azért vállalt fel, hogy 2020-ban, Tokióban legyőzzék háromszoros olimpiai bajnokunkat. Reméljük, ott is pórul járnak.

Kimondottan pikáns döntővel kezdődött a budapesti úszó világkupa szombati napja: 400 méter vegyesen Hosszú Katinka ex-férje és ex-edzője, Shane Tusup új üdvöskéje, az olasz Ilaria Cusinato igyekezett meglepni a magyar világklasszist.

A válás után összetört, az úszóedzést hosszú ideig feladó Tusup bevallottan azért állt Cusinato mögé, hogy Tokióban valahogy legyőzzék Hosszú Katinkát. Az olasz hatalmas tehetség, de egyelőre még nem volt egy szinten Hosszúval, aki fölényes győzelme során tizennégy másodpercet vert (!) a csak ötödik helyen beúszó Cusinatora.

A döntőben Jakabos Zsuzsanna lett a második, a negyedik helyen pedig Kapás Boglárka végzett, de egyiküknek sem volt esélye megszorongatni Hosszú Katinkát.

Tusup csalódott lehet, pedig összességében róla is szólt a pénteki nap, amikor a magyar úszósport egyik nagy ígérete, Szilágyi Liliána bejelentette, hogy az amerikai edzőnél folytatja. A kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Szilágyit a képességei alapján a legjobbak közé lehetne sorolni, de az elmúlt években rendre elmaradt a várakozásokról, többször is kipukkadt, és furcsa nyilatkozataival keltett feltűnést. Ez a döntése is megosztó. Mindenesetre már ő a harmadik magyar, aki Tusupnál folytatja: a 15 éves Bujdosó Zsombor és a 24 éves Földházi Dávid már korábban az amerikai mellett döntött. Nyilván senki se bánná utólag, ha az olimpián nagyot dobnának a Magyarországon már finoman szólva sem közönségkedvenc Tusuppal.

Forrás: Pestisrácok.hu