2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Megindult az ellenzéki oszlás Miskolcon is

Visszalép egy miskolci ellenzéki jelölt, mert nem bírja „a régi MSZP és a DK befolyását”...Öt nappal az önkormányzati választások előtt visszalépett a miskolci ellenzék egyik egyéni képviselő-jelöltje, Csontos Róbert. Az erről szóló levelet a Miskolci Naplónak küldte el először. Ez így szól:„A 2019-es önkormányzati választási kampányban sajnos fokozatosan kellett rájönnöm, hogy a Velünk a Város elnevezésű szerveződés, valamint polgármesterjelöltje, Veres Pál, teljes mértékben a régi miskolci MSZP-s politikusok és a Demokratikus Koalíció befolyása és irányítása alatt áll.
Ráadásul az is kiderült, hogy Veres Pál azzal a Szőke Tiborral tart aktív kapcsolatot, aki ellen bűnszövetségben elkövetett, költségvetési csalás bűntette miatt nemrég vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, és az MSZP alpolgármesterének volt főtanácsadója.

Mindez engem mélységes csalódással töltött el.

A magam részéről nem kívánok az eredetileg megfogalmazott céljaink, a civilség és függetlenség ellenében és ilyen, számomra vállalhatatlan személyekből álló csoportosulásban tovább politizálni. A mai napon ezért hivatalosan visszaléptem a jelöltségtől! Őszinte aggodalommal nagy bölcsességet kívánok a miskolciaknak október 13-ra!”

Az LMP felfüggeszti Csontost, és feloszlatja az alapszervezetet

Csontos saját pártját, az LMP-t sem értesítette a visszalépésről. Az LMP közleményében azt írja, elítélik Csontos lépését, a tagsági jogviszonyát azonnali hatállyal felfüggesztik, és kezdeményezik a párt megyei szervezetének feloszlatását. Csontos még hétfőn is a kampányról posztolt a Facebookon, és közös képet osztott meg Veres Pál polgármester-jelölttel:Forrás: Sorosblog
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató